
Курка з картоплею на сковороді прекрасно виглядає на обідньому столі, до того ж є ситним і смачним блюдом. Ви не витратите багато сил і часу на приготування, що не побіжите в магазин за величезною кількістю різноманітних інгредієнтів, але приготуєте простий і апетитний обід або вечерю для всієї родини.
- Курка 1 штука
- Картопля 5 штук
- Цибуля зелена 150 грам
Тушку курки обробити на п’ять частин. По суглобах відокремте стегна, частину грудки з крильцем і спинку. Спинку відкладіть, ви зможете використовувати її пізніше в іншому блюді. Зайву шкіру зріжте, щоб вона не бовталася, а шматочки курки мали товарний вигляд.
У сковорідці розігрійте рослинне масло. Складіть туди курку, посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки весь час перевертаючи. На цей етап готування у вас піде 25-40 хвилин в залежності від початкового розміру курячої тушки. Чим шматочки вийшли більше, тим більше часу піде на їх приготування.
Поки готується курка, промийте зелену цибулю, зріжте самі кінчики і подрібніть за допомогою ножа.
Картоплю так само промийте і очистіть від шкірки. Накришіть великими кубиками. Вимочувати картоплю не потрібно.

До підсмаженої курки додайте накришену зелену цибулю. Тушкуйте ще 5-7 хвилин. Зелень повинна трохи розм’якшитися.

Не вимикаючи вогонь видаліть курку з пательні, залишивши тільки цибулю.

На цибулю висипте картоплю, посоліть, додайте перцю або спецій за смаком. Зверху на овочі, немов на подушку, складіть підсмажену курочку. Залийте в сковорідку воду так, щоб вона покривала картоплю, але лише злегка діставала до м’яса. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і при необхідності зменшіть вогонь. Тушкуйте курку з картоплею ще 35-40 хвилин або до повної готовності картоплі.
Готову курку з картоплею подавайте на стіл у гарячому вигляді. Додаткового гарніру не потрібно, так як це блюдо є самодостатнім. Зайвий бульйон можна злити чи так же подавати разом з м’ясом і овочами. Запропонуйте до цієї гарячої страви шматочки ароматного чорного хліба.
– Замість зеленої цибулі можна використовувати ріпчасту, але тоді краще додати свіжу петрушку або кріп в готову страву.
– Краще за все не перемішувати картоплю в процесі приготування, щоб вона не розвалилась. Але, якщо це все ж сталося, то злийте зайву рідину, додайте вершкове масло і розімніть картоплю виделкою, у вас вийде чудове пюре з зеленою цибулею.
– Для приготування цієї страви ви так можете використовувати курячі стегна або гомілки.

Приємного апетиту!
Leave a Reply