
Ніжне й ароматне м’ясо курки, тушковане з овочами в соусі, – це відмінне французьке блюдо. Його можна подавати з пастою або картопляним пюре, або ж в якості самостійного блюда. Готується воно просто і виходить дуже смачним!
Інгредієнти:
- Чебрець 1 г
- Розмарин 1 г
- Шавлія 1 г
- Курка (стегно без кістки та шкіри) 180 г
- Часник 8 г
- Цибуля ріпчаста 30 г
- Томати у власному соку 150 г
- Суміш 5 перців 1 г
- Перець болгарський жовтий 80 г
- Цукіні 80 г
- Печериці 100 г
Наріжте цукіні і болгарський перець кубиками 1 на 1 сантиметр. Очистіть цибулю і часник, дрібно їх наріжте. Печериці розріжте на 4 частини, великі – на 8 частин.
Відокремте листя чебрецю, дрібно нарубати їх (відкладіть щіпку для прикраси).
Курку наріжте кубиками 1 на 1 сантиметр.

Змастіть дно сотейника 2 краплями оливкової олії, розігрійте її і обсмажте курку на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Додайте печериці, перець, цукіні, цибулю і часник, суміш перців, дрібку солі і обсмажуйте, помішуючи, ще 2 хвилини.

Додайте попередньо розім’яті виделкою томати у власному соку, 50 мілілітрів питної води, чебрець (крім того, що відкладений для прикраси), розмарин і шавлію з гілочкою, ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Накрийте сотейник кришкою або фольгою і запікайте в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Приберіть гілочки розмарину і шавлії, розкладіть блюдо по тарілках, прикрасьте листочками чебрецю і подавайте.

Смачного!
Leave a Reply