Курка з овочами і прованськими травами

» » Курка з овочами і прованськими травами
Курка з овочами і прованськими травами

Ніжне й ароматне м’ясо курки, тушковане з овочами в соусі, – це відмінне французьке блюдо. Його можна подавати з пастою або картопляним пюре, або ж в якості самостійного блюда. Готується воно просто і виходить дуже смачним!

Інгредієнти:

  • Чебрець 1 г
  • Розмарин 1 г
  • Шавлія 1 г
  • Курка (стегно без кістки та шкіри) 180 г
  • Часник 8 г
  • Цибуля ріпчаста 30 г
  • Томати у власному соку 150 г
  • Суміш 5 перців 1 г
  • Перець болгарський жовтий 80 г
  • Цукіні 80 г
  • Печериці 100 г

Курка з овочами і прованськими травами
Наріжте цукіні і болгарський перець кубиками 1 на 1 сантиметр. Очистіть цибулю і часник, дрібно їх наріжте. Печериці розріжте на 4 частини, великі – на 8 частин.
Курка з овочами і прованськими травами
Відокремте листя чебрецю, дрібно нарубати їх (відкладіть щіпку для прикраси).
Курка з овочами і прованськими травами
Курку наріжте кубиками 1 на 1 сантиметр.
Курка з овочами і прованськими травами
Змастіть дно сотейника 2 краплями оливкової олії, розігрійте її і обсмажте курку на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Додайте печериці, перець, цукіні, цибулю і часник, суміш перців, дрібку солі і обсмажуйте, помішуючи, ще 2 хвилини.
Курка з овочами і прованськими травами
Додайте попередньо розім’яті виделкою томати у власному соку, 50 мілілітрів питної води, чебрець (крім того, що відкладений для прикраси), розмарин і шавлію з гілочкою, ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Курка з овочами і прованськими травами
Накрийте сотейник кришкою або фольгою і запікайте в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Курка з овочами і прованськими травами
Приберіть гілочки розмарину і шавлії, розкладіть блюдо по тарілках, прикрасьте листочками чебрецю і подавайте.
Курка з овочами і прованськими травами
Смачного!

Курка з овочами і прованськими травами обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика