Курка з овочами і прованськими травами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Курица с овощами и прованскими травами 7

Ніжне й ароматне м’ясо курки, тушковане з овочами в соусі, – це відмінне французьке блюдо. Його можна подавати з пастою або картопляним пюре, або ж в якості самостійного блюда. Готується воно просто і виходить дуже смачним!

Інгредієнти:

  • Чебрець 1 г
  • Розмарин 1 г
  • Шавлія 1 г
  • Курка (стегно без кістки та шкіри) 180 г
  • Часник 8 г
  • Цибуля ріпчаста 30 г
  • Томати у власному соку 150 г
  • Суміш 5 перців 1 г
  • Перець болгарський жовтий 80 г
  • Цукіні 80 г
  • Печериці 100 г

4b958f39c1
Наріжте цукіні і болгарський перець кубиками 1 на 1 сантиметр. Очистіть цибулю і часник, дрібно їх наріжте. Печериці розріжте на 4 частини, великі – на 8 частин.
c2059af0ce
Відокремте листя чебрецю, дрібно нарубати їх (відкладіть щіпку для прикраси).
353d634b3f


Курку наріжте кубиками 1 на 1 сантиметр.
6b49548e77
Змастіть дно сотейника 2 краплями оливкової олії, розігрійте її і обсмажте курку на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 1 хвилини. Додайте печериці, перець, цукіні, цибулю і часник, суміш перців, дрібку солі і обсмажуйте, помішуючи, ще 2 хвилини.
008a20c43d
Додайте попередньо розім’яті виделкою томати у власному соку, 50 мілілітрів питної води, чебрець (крім того, що відкладений для прикраси), розмарин і шавлію з гілочкою, ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
9f0a2cb0f9
Накрийте сотейник кришкою або фольгою і запікайте в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 15 хвилин.
b24e1a1423
Приберіть гілочки розмарину і шавлії, розкладіть блюдо по тарілках, прикрасьте листочками чебрецю і подавайте.
c5ee640c88
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.