Курка з цукіні і печерицями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Помітила за собою дивну річ: сезонних фруктів і овочів мені найбільше хочеться не в сезон. Минулого тижня мене нещадно тягнуло на кабачки, тому крім цього рецепта з цукіні на цьому тижні ви отримаєте ще два. Всі смачні. Починаємо.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 8 курячих стегон без шкіри і кісток
  • 150-200 г печериць
  • 1 середній кабачок
  • 1 невелика цибулина
  • 1 ст.л. борошна
  • по 1/4 ч.л. сушеного естрагону і базиліка
  • сіль і перець за смаком
  • 100 мл курячого бульйону

kurica-s-tsukkini-i-shampinionami-1

Приготування:

Кожне стегно розрізаємо на невеликі частини, солимо, перчимо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору з обох сторін. Знімаємо на тарілку.

kurica-s-tsukkini-i-shampinionami-2

Кабачок нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на тій же сковороді до м’якості. Знімаємо на тарілку.

Дрібно ріжемо цибулю, печериці нарізаємо на четвертинки або половинки залежно від розміру.

kurica-s-tsukkini-i-shampinionami-3

Обсмажуємо печериці протягом 1-2 хвилин на сильному вогні. Перекладаємо на тарілку.

У сковороду додаємо ще 1 ст.л. рослинного масла і розігріваємо на середньому вогні. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

pryanaya-govyadina-2

Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо бульйон, постійно помішуючи. Повертаємо в сковороду курятину, гриби і кабачки, перемішуємо, додаємо естрагон і базилік, солимо за смаком.

kurica-s-tsukkini-i-shampinionami-4

На сильному вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин під кришкою.

Подаємо.

kurica-s-tsukkini-i-shampinionami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.