Курка Карааге

» » Курка Карааге
Курка Карааге

Кара-аги (або карааге) – це японська техніка, яка полягає в тому, що продукт маринується в суміші соєвого соусу з імбиром і часником, а потім смажиться у фритюрі. Найчастіше для цієї страви виступає курка, рідше – м’ясо або риба. Сьогодні ми розглянемо як раз курячий варіант. Відразу скажу, що рецепт адаптований під наші реалії – саке замінюємо білим сухим вином, а відсутність Мирина компенсуємо цукром.

Тут я використовувала стегна, а не філе – чого, в принципі, і вам раджу. З темним м’ясом страва виходить більш соковитим. Причому воно залишається таким і в холодному вигляді.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1,2 кг курячих стегон
  • 60 мл білого сухого вина
  • 80 мл соєвого соусу
  • 2 ст.л. цукру
  • 3 зубчики часнику
  • 1 шматок імбиру (1 ст.л. в натертому вигляді)
  • 150 г картопляного крохмалю
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 3/4 ч.л. солі
  • 700 мл рослинного масла для фритюру

 

Курка Карааге

Приготування:

З стегон вирізаємо кістки, розрізаємо на 3-4 частини кожне.

У великій мисці змішуємо соєвий соус, цукор, вино, натертий на дрібній тертці імбир і часник. Додаємо курку, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 2-3 години (при необхідності можна залишити курку в маринаді на ніч).

Курка Карааге

Крохмаль просіваємо з сіллю і розпушувачем. Паніруємо в ньому замариновані шматочки курки.

Курка Карааге

Струшуємо надлишки крохмалю. Смажимо у фритюрі на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку.

Курка Карааге

Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.

Подаємо з рисом, часточками лимона і свіжими овочами.

Курка Карааге

Смачного!

Курка Карааге обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика