
Курка на солі в духовці – дивно простий спосіб запікання курки цілою. Настільки простий, що абсолютно не вимагає яких-небудь кулінарних навичок, так само не вимагає покупки дорогих і рідкісних інгредієнтів. Але смак у такої курочки виходить чудовий, ніжний і соковитий!
- Сіль 450 грам
- Курка 1 тушка
Добре вибирайте курочку, вона не повинна мати неприємного запаху або слідів проколів і надрізів. Тому, щоб як слід розглянути тушку, в магазині вибирайте товар в прозорій упаковці. Упаковка, до слова кажучи, так само повинна бути цільною.
Курку промийте під холодною водою. Найкраще, щоб струмінь, якої ви будете мити м’ясо, був тонким і не бризкав на всі боки, розносячи мікроби з сирої курки. Видаліть зайві пір’я і жовтувату шкіру на лапках. Після миття курку слід гарненько обсушити за допомогою паперових рушників. Тушка повинна бути абсолютно сухою і чистою.
Поставте духовку розігріватися до 180 градусів, саме при такій температурі курка не пересушиться і пропечеться так, як нам потрібно.
Деко ні чим не потрібно змащувати, так само, як і курячу тушку. Просто розкрийте упаковку з сіллю і висипте її всю. Зверху, немов на подушку, укладіть курку, спинкою вниз, а грудкою, відповідно, вгору. Помістіть деко з сіллю і куркою в духовку на 1 годину. От і все! Після закінчення зазначеного часу курка буде повністю готова. Залишиться тільки акуратно дістати деко з духовки за допомогою прихваток, обережно, не даючи охолонути, зняти курку з солі. Робити це потрібно тримаючи тушку вертикально, лапками вниз, так як усередині курки дуже багато соку і він буде витікати. Так само обережно зчистити зайву сіль і простежте, щоб не налипнула нова.
Злегка остигнувшу тушку курки обробіть як зазвичай і подавайте з відвареним рисом, гречкою або овочами. Так само добре із запеченою на солі куркою поєднуються салати зі свіжих овочів.
– У деяких рецептах радять покласти всередину курочки лимон або цибулю, але й без цього м’ясо виходить ніжним і соковитим.
– Можна так само змішати сіль зі свіжою або сушеною зеленню.
– Перевертати тушку курки під час готування не потрібно.
Смачного!
Leave a Reply