Курка по-прованськи

» » Курка по-прованськи
Курка по-прованськи

Смачне і практичне блюдо. Готувється дуже легко, всі продукти можна купити в найближчому магазині, але виходить дуже соковите, ароматне і корисне блюдо.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
  • Помідори червоні 400 г
  • Часник часточки 7 шт.
  • Сіль ¾ ч.л.
  • Суміш сушених прованських трав 3 ч.л.
  • Суміш перців ¼ ч.л.
  • Куряче стегно 800 г
  • Оливкова олія 45 мл

Очищаємо ріпчасту цибулю, розрізаємо навпіл уздовж і шаткуємо пір’ям.

Курка по прованськи
Помідори очищаємо від плодоніжок, робимо надрізи хрест на хрест, обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо часточками. В оригінальному рецепті ще додають маслини, так що при бажанні можете додати.
Курка по прованськи
Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
Курка по прованськи
З’єднуємо всі овочі, трохи солимо і додаємо до них прованські трави і мелений перець (можна суміш перців). Поки відставляємо овочі в сторону.
Курка по прованськи
Курку нарізаємо середніми шматками. У мене вже розібрана курка. Кладемо в миску. Можна брати будь-які частини курки, які вам до вподоби, якщо обробляєте цілу курку, то вам буде потрібно лише половина.
Курка по прованськи
Для курочки готуємо суміш – прованських трав, порубаний часник, сіль і оливкове масло.
Курка по прованськи
Гарненько обвалююємо курку в суміші.
Курка по прованськи
У форму для запікання викладаємо половину овочів, скроплюємо трохи оливковою олією.
Курка по прованськи
На овочі кладемо курку і зверху овочі що залишилися.
Курка по прованськи
Ставимо в духовку і запікаємо годину – півтори при 180 градусах. Якщо верх почне сохнути і підгорати, то форму можна прикрити фольгою, а наприкінці запікання прибрати її.
Курка по прованськи
Смачного!

Курка по-прованськи обновлено: Січень 31, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика