
Смачне і практичне блюдо. Готувється дуже легко, всі продукти можна купити в найближчому магазині, але виходить дуже соковите, ароматне і корисне блюдо.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
- Помідори червоні 400 г
- Часник часточки 7 шт.
- Сіль ¾ ч.л.
- Суміш сушених прованських трав 3 ч.л.
- Суміш перців ¼ ч.л.
- Куряче стегно 800 г
- Оливкова олія 45 мл
Очищаємо ріпчасту цибулю, розрізаємо навпіл уздовж і шаткуємо пір’ям.
Помідори очищаємо від плодоніжок, робимо надрізи хрест на хрест, обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо часточками. В оригінальному рецепті ще додають маслини, так що при бажанні можете додати.
Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
З’єднуємо всі овочі, трохи солимо і додаємо до них прованські трави і мелений перець (можна суміш перців). Поки відставляємо овочі в сторону.

Курку нарізаємо середніми шматками. У мене вже розібрана курка. Кладемо в миску. Можна брати будь-які частини курки, які вам до вподоби, якщо обробляєте цілу курку, то вам буде потрібно лише половина.

Для курочки готуємо суміш – прованських трав, порубаний часник, сіль і оливкове масло.

Гарненько обвалююємо курку в суміші.

У форму для запікання викладаємо половину овочів, скроплюємо трохи оливковою олією.

На овочі кладемо курку і зверху овочі що залишилися.

Ставимо в духовку і запікаємо годину – півтори при 180 градусах. Якщо верх почне сохнути і підгорати, то форму можна прикрити фольгою, а наприкінці запікання прибрати її.

Смачного!
Leave a Reply