Курка, тушкована в білому вині з грибами

» » Курка, тушкована в білому вині з грибами
Курка, тушкована в білому вині з грибами

Сьогодні у мене для вас є ще один чудовий рецепт страви для вечері. Курка по ньому виходить дуже ніжною і смачною. Але добре це блюдо ще й тим, що його можна приготувати на два дні і розігрівати.

Знову і знову обмовлю момент з вином для тих, хто панікує з приводу алкоголю. Спирти випаровуються в процесі тушкування, і в готовій страві алкоголю немає. Його можна давати навіть дітям і водіям, які збираються сісти за кермо відразу після їжі. Готувати без вина можна, але це змінить відтінок смаку, плюс курка не буде такою ніжною (алкоголь в варочній рідині розм’якшує білковий продукт).

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 великих курячих стегон (шкіру за бажанням можна зняти)
  • 100 г бекону
  • 1 велика цибулина
  • 1 стебло селери
  • 1 ст.л. борошна
  • 250 мл білого сухого вина
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю (або 1/2 ч.л. сухого)
  • 2 зубчики часнику
  • 300 г печериць
  • 150 мл вершків 20% жирності
  • сіль і перець за смаком

 

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Курячі стегна швидко обсмажуємо на сильному вогні на олії до золотистої скоринки, приблизно по хвилині з кожної сторони.

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Перекладаємо в каструлю або горщик для тушкування.

Зменшуємо вогонь до середнього, прибираємо з сковороди майже весь жир. Кладемо дрібно нарізану грудинку і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Додаємо дрібно нарізану цибулю і селеру, смажемо ще близько 3 хвилин.

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо вино і доводимо до кипіння при постійному помішуванні.

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Переливаємо вміст сковороди до курки, додаємо чебрець і дрібно нарізаний часник. Вливаємо стільки води, щоб вона на 2 пальця не покривала вміст каструлі. Солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо курку під кришкою 25 хвилин. Після закінчення цього часу додаємо нарізані пластинками печериці.

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Готуємо ще 10 хвилин. Вливаємо вершки і прогріваємо протягом 5 хвилин. При необхідності досолюємо.

Подаємо з картоплею, рисом або пастою.

Курка, тушкована в білому вині з грибами

Смачного !!!

Курка, тушкована в білому вині з грибами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика