Сьогодні у мене для вас є ще один чудовий рецепт страви для вечері. Курка по ньому виходить дуже ніжною і смачною. Але добре це блюдо ще й тим, що його можна приготувати на два дні і розігрівати.
Знову і знову обмовлю момент з вином для тих, хто панікує з приводу алкоголю. Спирти випаровуються в процесі тушкування, і в готовій страві алкоголю немає. Його можна давати навіть дітям і водіям, які збираються сісти за кермо відразу після їжі. Готувати без вина можна, але це змінить відтінок смаку, плюс курка не буде такою ніжною (алкоголь в варочній рідині розм’якшує білковий продукт).
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 великих курячих стегон (шкіру за бажанням можна зняти)
- 100 г бекону
- 1 велика цибулина
- 1 стебло селери
- 1 ст.л. борошна
- 250 мл білого сухого вина
- 3-4 гілочки свіжого чебрецю (або 1/2 ч.л. сухого)
- 2 зубчики часнику
- 300 г печериць
- 150 мл вершків 20% жирності
- сіль і перець за смаком
Курячі стегна швидко обсмажуємо на сильному вогні на олії до золотистої скоринки, приблизно по хвилині з кожної сторони.
Перекладаємо в каструлю або горщик для тушкування.
Зменшуємо вогонь до середнього, прибираємо з сковороди майже весь жир. Кладемо дрібно нарізану грудинку і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.
Додаємо дрібно нарізану цибулю і селеру, смажемо ще близько 3 хвилин.
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Вливаємо вино і доводимо до кипіння при постійному помішуванні.
Переливаємо вміст сковороди до курки, додаємо чебрець і дрібно нарізаний часник. Вливаємо стільки води, щоб вона на 2 пальця не покривала вміст каструлі. Солимо. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо курку під кришкою 25 хвилин. Після закінчення цього часу додаємо нарізані пластинками печериці.
Готуємо ще 10 хвилин. Вливаємо вершки і прогріваємо протягом 5 хвилин. При необхідності досолюємо.
Подаємо з картоплею, рисом або пастою.
Смачного !!!