Курка Тікка масала

» » Курка Тікка масала
Курка Тікка масала

Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати традиційне гостре індійське блюдо з куркою. Якщо ви любите гостреньке, звичайно ж 😉 Тут багато різних спецій, які надають страві просто неповторний аромат. Якщо у вас є можливість купити індійську суміш спецій гарам масала – ви можете використовувати тут її.

Ідеальний гарнір для курки тікка масала – як і для багатьох індійських страв – це рис (на мій смак – найкраще басматі).

Інгредієнти на 4 порції:

  • 8 курячих стегон без шкіри і кісток

Для пряної суміші:

  • 1/4 ч.л. чорного перцю горошком
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 1 ч.л. насіння зіри
  • 2-3 сушених червоних перчика чилі
  • 4 гвоздики
  • 2 коробочки кардамону
  • 2/3 ч.л. меленої кориці

Для маринаду:

  • 3 зубчики часнику
  • невеликий шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
  • 120 г натурального йогурту (без цукру)
  • 1 лайм або невеликий лимон

Для соусу:

  • 2 невеликі цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • невеликий шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
  • 1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
  • 400 г томатів у власному соку
  • 50 г йогурту
  • 100 мл жирних вершків (20-30%)
  • сіль за смаком
  • свіжа кінза для подачі

 

Курка Тікка масала

Приготування:

Спеції для пряної суміші кладемо в кавомолку і перемелюємо в порошок (у мене на фото з інгредієнтами вже перемелена суміш).

Змішуємо інгредієнти для маринаду (натертий імбир і часник, 2-3 ст.л. лимонного соку, йогурт) і додаємо в них суміш спецій (попередньо відкладаємо 1/2 ч.л. для соусу).

Курка Тікка масала

Курятину нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в маринад. Перемішуємо.

Курка Тікка масала

Залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо на застелений пергаментом або фольгою деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом приблизно 20-30 хвилин – курка повинна приготуватися, але не бути сухою – при розрізі з шматочка повинен витікати прозорий сік.

Поки запікається курка, готуємо соус.

Дрібно рубаємо цибулю, часник і імбир. У сотейнику або сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо часник, імбир, паприку, мелений чорний перець і відкладену суміш спецій (1/2 ч.л.). Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Курка Тікка масала

Додаємо розім’яті томати разом із соком і вливаємо 100 мл води.

Курка Тікка масала

Готуємо на середньому вогні 2-3 хвилини. Додаємо йогурт і доводимо до кипіння. Кладемо в сковороду запечені шматочки курки, додаємо сіль за смаком. Якщо соус дуже густий – додаємо трохи води. Доводимо до кипіння і готуємо пару хвилин. Вливаємо вершки і знову доводимо до кипіння.

Курка Тікка масала

Додаємо нарубану зелень кінзи і вимикається нагрів.
Подаємо з рисом.

Курка Тікка масала

Смачного!

Курка Тікка масала обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика