Курка у фользі в мультиварці

» » Курка у фользі в мультиварці
Курка у фользі в мультиварці

Курка у фользі в мультиварці виходить соковитою, смачною і дуже ароматною, її можна подати не тільки на звичайний сімейний обід, але і на святковий стіл, особливо, якщо приготувати до птаха оригінальний гарнір. Так само цей рецепт згодиться початківцям кулінарам, адже запекти курку в мультиварці дуже просто.

Інгредієнти:

  • Курка 1 штука
  • Сметана (більше 22% жирності) 150 грам
  • Часник 5-6 зубчиків
  • Приправа для курки 1 столова ложка
  • Сіль 1 столова ложка
  • Олія рослинна 1 столова ложка

Інвентар:

Мультиварка, фольга, ніж кухонний, столова ложка, дошка обробна, лопатка.

Приготування:

Крок 1: готуємо курку.

Курка у фользі в мультиварці

Для приготування краще взяти м’ясисту, пухкеньку курочку, а не ту, з якої зазвичай варять суп.
Насамперед птицю потрібно розморозити, для цього просто залиште курку в раковині на кілька годин, поки вона не відтане повністю.
Потім покладіть птицю на обробну дошку і обітріть спеціями, змішаними з сіллю. Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння, розділити на навпіл і так само протерти ними курку.
У самому кінці намажте курку з усіх боків жирною сметаною.

Крок 2: загортаємо курку в фольгу.

Курка у фользі в мультиварці

Приправлену різними спеціями курячу тушку розкладіть на аркуші фольги, в два рази більшому за розміром, ніж сама птиця. Щільно запакуйте, притискаючи краї, щоб під час готування нічого не витекло, а ваша курочка стала соковитою.
Нехай птиця просочиться спеціями, тому залиште її при кімнатній температурі (тільки якщо не дуже жарко) на 30 хвилин.

Крок 3: запікаємо курку в мультиварці.

Курка у фользі в мультиварці

Помістіть загорнуту у фользі курку грудкою вниз в чашу мультиварки, змащену олією. Закрийте кришку, виставте програму “випічка” на 40 хвилин. Все, поки можете зайнятися приготуванням гарніру або іншими справами.

Крок 4: обсмажуємо курку.

Курка у фользі в мультиварці

Через потрібний час вийміть курку з чаші мультиварки і обережно дістаньте її з фольги.
Щоб на курці з’явилася апетитна підсмажена корочка, її потрібно повернути назад в чашу мультиварки (вже без фольги), вибрати режим “випічка” і обсмажити з кожної сторони (в тому числі і з боків) протягом 10 хвилин. І обов’язково вилийте в мультиварку рідину, що скупчилася в фользі. Перевертати курку можна за допомогою звичайної лопатки, притримуючи тушку з іншого боку виделкою.
Як тільки ваша курка прийме апетитну золотисту скориночку, її потрібно обережно дістати з мультиварки і подавати до столу.

Крок 5: подаємо курку, запечену у фользі в мультиварці.

Курка у фользі в мультиварці

Курка, запечена у фользі в мультиварці, виходить дуже апетитною, соковитою, а завдяки спеціям і сметані ароматною і смачною. Подавайте її на стіл, поки горяченькая.

Курка у фользі в мультиварці

Звичайно, найкраще розділити курку на порційні шматочки ще перед подачею і розкласти її по тарілках, додати будь-який гарнір, на ваш смак, і томатний або часниковий соус. Якщо є свіжий кріп, то обов’язково посипте ним вашу птицю, а потім кличте всіх до столу, насолоджуватися смачним обідом, приготовленим без зайвого клопоту.
Смачного!
Поради до рецепту:– Не обов’язково виймати з фольги курку перед тим, як її обсмажувати, але так скоринка вийде не такою золотистою і красивою.- Якщо не знайшлося спеціальних спецій для курки, візьміть чорний мелений перець, сушені ароматні трави і трохи куркуми для кольору.

– Якщо у вас жирна курка, її можна зсередини начинити часточками апельсина або лимона, фрукти додадуть м’ясу птиці приємний аромат і смак.

Курка у фользі в мультиварці обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика