
Ціла курка у духовці з майонезом – прекрасне дуже смачне блюдо на всі випадки життя. Така птиця годиться на Новий Рік, на Дні Народження, для званої вечері або звичайного щоденного обіду. Готується вона дуже швидко і просто і завжди виходить бездоганною. Головне, завжди мати під рукою свіжу курку і майонез, і вважайте, популярність цього рецепта вам гарантована. Насолоджуйтесь!
- Курка свіжа патрана великого розміру 1 штука
- Часник 1 середня головка
- Майонез жирністю 67% 250 мілілітрів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для курки за смаком
За допомогою ножа відокремлюємо зубчики часнику від головки. Потім кожен очищаємо від лушпиння і злегка промиваємо під проточною водою.
Скориставшись Часничницею, подрібнюємо компонент прямо на обробній дошці і після пересипаємо в глибоку піалу.
Ретельно промиваємо курку з усіх боків під проточною теплою водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За смаком добре натираємо птицю сіллю і чорним меленим перцем і переміщаємо в глибоку миску.

У маленьку миску викладаємо подрібнений часник, а також додаємо майонез і за смаком приправу для курки. Скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Все, заправка готова, можемо приступати до приготування страви.

Розігріваємо духовку до температури 180 ° С. Тим часом чистими руками змащуємо курку з усіх боків заправкою з майонезу і часнику. Відразу ж після цього викладаємо тушку на деко і ставимо в духову шафу на середній рівень. Готуємо страву до тих пір, поки вона не покриється золотистою скоринкою. Увага: час запікання залежить від розмірів курки. Середня птиця приблизно доходить до яскраво вираженої румяності за 1,5 години. Після закінчення відведеного часу за допомогою кухонних прихваток дістаємо ємність з духовки і перевіряємо ступінь готовності м’яса. Для цього проткніть вістрям ножа курку в м’якому місці (наприклад, стегно або черевце). Якщо з отвору буде витікати ніжно-рожева рідина, значить потрібно продовжити час запікання птиці ще на 10-15 хвилин.

Наприкінці вимикаємо духовку і відразу починаємо сервірувати обідній стіл.

Ще гарячу курку, притримуючи дерев’яною лопаткою, за допомогою кухонних щипців перекладаємо на спеціальну плоску тарілку. За бажанням можна птицю заздалегідь порізати на порційні шматочки.

Я зазвичай подаю страву цілком, а вже за столом подрібнюю. Це дає розгулятися апетиту моїх рідних і, тоді вони з такою любов’ю насолоджуються моєю їжею. Мені це в радість! Також зазвичай для такої курки я запікаю картоплю, відварюю рис або роблю картопляне пюре. Звичайно ж, наш стіл не обходиться без салату з свіжих овочів і келиху білого сухого вина.
– Для приготування страви краще всього використовувати бройлерну курку, так як у неї дуже ніжне м’ясо після запікання, і вона набагато швидше готується, ніж звичайна домашня птиця;
– Щоб страва не прилипла біля основи, необхідно перед запіканням деко змастити невеликою кількістю рослинного масла;
– Якщо ви турбуєтеся, що курка завчасно пригорить, тому що не впевнені в своїй духовці, тоді можна птицю накрити харчовою фольгою, а за 20-30 хвилин до закінчення видалити її і дати страві покритися золотистою скоринкою.

Смачного!
Leave a Reply