Курка ціла у духовці з майонезом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Курица целиком в духовке с майонезом 4

Ціла курка у духовці з майонезом – прекрасне дуже смачне блюдо на всі випадки життя. Така птиця годиться на Новий Рік, на Дні Народження, для званої вечері або звичайного щоденного обіду. Готується вона дуже швидко і просто і завжди виходить бездоганною. Головне, завжди мати під рукою свіжу курку і майонез, і вважайте, популярність цього рецепта вам гарантована. Насолоджуйтесь!

  • Курка свіжа патрана великого розміру 1 штука
  • Часник 1 середня головка
  • Майонез жирністю 67% 250 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа для курки за смаком

1407848108842d660de
За допомогою ножа відокремлюємо зубчики часнику від головки. Потім кожен очищаємо від лушпиння і злегка промиваємо під проточною водою.
140784810841320a54b
Скориставшись Часничницею, подрібнюємо компонент прямо на обробній дошці і після пересипаємо в глибоку піалу.
1407848108344821b1e


Ретельно промиваємо курку з усіх боків під проточною теплою водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За смаком добре натираємо птицю сіллю і чорним меленим перцем і переміщаємо в глибоку миску.
1407848108755995e2b
У маленьку миску викладаємо подрібнений часник, а також додаємо майонез і за смаком приправу для курки. Скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Все, заправка готова, можемо приступати до приготування страви.
1407848108296b4679e
Розігріваємо духовку до температури 180 ° С. Тим часом чистими руками змащуємо курку з усіх боків заправкою з майонезу і часнику. Відразу ж після цього викладаємо тушку на деко і ставимо в духову шафу на середній рівень. Готуємо страву до тих пір, поки вона не покриється золотистою скоринкою. Увага: час запікання залежить від розмірів курки. Середня птиця приблизно доходить до яскраво вираженої румяності за 1,5 години. Після закінчення відведеного часу за допомогою кухонних прихваток дістаємо ємність з духовки і перевіряємо ступінь готовності м’яса. Для цього проткніть вістрям ножа курку в м’якому місці (наприклад, стегно або черевце). Якщо з отвору буде витікати ніжно-рожева рідина, значить потрібно продовжити час запікання птиці ще на 10-15 хвилин.
14078481087175732ed
Наприкінці вимикаємо духовку і відразу починаємо сервірувати обідній стіл.
1407848108808c000ea
Ще гарячу курку, притримуючи дерев’яною лопаткою, за допомогою кухонних щипців перекладаємо на спеціальну плоску тарілку. За бажанням можна птицю заздалегідь порізати на порційні шматочки.
140784810897966d1ad
Я зазвичай подаю страву цілком, а вже за столом подрібнюю. Це дає розгулятися апетиту моїх рідних і, тоді вони з такою любов’ю насолоджуються моєю їжею. Мені це в радість! Також зазвичай для такої курки я запікаю картоплю, відварюю рис або роблю картопляне пюре. Звичайно ж, наш стіл не обходиться без салату з свіжих овочів і келиху білого сухого вина.
– Для приготування страви краще всього використовувати бройлерну курку, так як у неї дуже ніжне м’ясо після запікання, і вона набагато швидше готується, ніж звичайна домашня птиця;
– Щоб страва не прилипла біля основи, необхідно перед запіканням деко змастити невеликою кількістю рослинного масла;
– Якщо ви турбуєтеся, що курка завчасно пригорить, тому що не впевнені в своїй духовці, тоді можна птицю накрити харчовою фольгою, а за 20-30 хвилин до закінчення видалити її і дати страві покритися золотистою скоринкою.
1407848108981ba327c6188
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.