Курча качіаторе

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Якщо говорити нормальною мовою – це курча по-мисливські, приготоване на італійський манер (іт. Cacciatore – мисливець). Для приготування цієї страви потрібні протерті томати. Оскільки зараз ще сезон – я перемолола в блендері свіжі помідори і використовувала їх. Як варіант можна взяти томати у власному соку з банки.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 курча близько 1,7 кг або аналогічно
  • 800 г томатів у власному соку
  • 150 г бекону
  • 150 г печериць
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 100 мл червоного сухого вина
  • 1/2 ч.л. орегано
  • 1 гілочка розмарину (або 1 ч.л. сухого)
  • 1 лавровий лист
  • 0,5 ч.л. цукру
  • сіль і перець за смаком

tsyplenok-kachiatora-1
Дрібно рубаємо цибулю, часник і бекон.
tsyplenok-kachiatora-2
Курку обробляємо, на порційні шматки. Якщо використовуємо стегенця – розрізаємо на стегно-гомілка.
Гриби нарізаємо на четвертинки.
tsyplenok-kachiatora-4


У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курку до золотистої скоринки з усіх боків.
frikase-iz-kuricy-2
Перекладаємо в горщик або каструлю, в якій будемо тушкувати.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю, часник і бекон, смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин. Перекладаємо в горщик до курки. Вливаємо в горщик вино і готуємо на сильному вогні, поки рідина не випарується.
Додаємо протерті томати, цукор, сіль, лавровий лист і трави, вливаємо 0,3 склянки холодної води і доводимо до кипіння.
tsyplenok-kachiatora-3
Тушкуємо 20 хвилин. Потім додаємо гриби, перемішуємо і готуємо на невеликому вогні під кришкою ще 5-7 хвилин. Виймаємо орегано, розмарин і лавровий лист, солимо до смаку, заправляємо перцем і подаємо.
tsyplenok-kachiatora
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!