Якщо говорити нормальною мовою – це курча по-мисливські, приготоване на італійський манер (іт. Cacciatore – мисливець). Для приготування цієї страви потрібні протерті томати. Оскільки зараз ще сезон – я перемолола в блендері свіжі помідори і використовувала їх. Як варіант можна взяти томати у власному соку з банки.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 курча близько 1,7 кг або аналогічно
- 800 г томатів у власному соку
- 150 г бекону
- 150 г печериць
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 100 мл червоного сухого вина
- 1/2 ч.л. орегано
- 1 гілочка розмарину (або 1 ч.л. сухого)
- 1 лавровий лист
- 0,5 ч.л. цукру
- сіль і перець за смаком
Дрібно рубаємо цибулю, часник і бекон.
Курку обробляємо, на порційні шматки. Якщо використовуємо стегенця – розрізаємо на стегно-гомілка.
Гриби нарізаємо на четвертинки.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо курку до золотистої скоринки з усіх боків.
Перекладаємо в горщик або каструлю, в якій будемо тушкувати.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю, часник і бекон, смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин. Перекладаємо в горщик до курки. Вливаємо в горщик вино і готуємо на сильному вогні, поки рідина не випарується.
Додаємо протерті томати, цукор, сіль, лавровий лист і трави, вливаємо 0,3 склянки холодної води і доводимо до кипіння.
Тушкуємо 20 хвилин. Потім додаємо гриби, перемішуємо і готуємо на невеликому вогні під кришкою ще 5-7 хвилин. Виймаємо орегано, розмарин і лавровий лист, солимо до смаку, заправляємо перцем і подаємо.
Смачного!