
Рецепт смачної і дуже цікавої страви італійської кухні під назвою Курча Маренго, яке вперше було приготовлено для Наполеона.
Інгредієнти:
- курча 1100 гр.
- гриби 200 гр.
- оливкова олія 100 мл .
- біле Сухов вино 240 мл .
- вино Мадейра 120 мл .
- борошно 1 ст.л.
- лимон 1 шт.
- невеликий пучек петрушки 1 шт.
- сіль за смаком
- перець за смаком
Отже, спочатку нам знадобиться розділити на шматочки промитого курчати ( якщо Ви використовуєте стегенця , то їх необхідно ретельно очистити і промити ) .
Далі очищаємо і промиваємо свіжі гриби (якщо Ви використовуєте сушені , то їх необхідно попередньо замочити ) .
Після цього грибочки необхідно відварити у воді з додаванням 1 чайної ложки оливкової олії , приправивши за смаком.
Далі беремо сковороду і обсмажуємо шматочки курчати в оливковій олії поки вони не підрум’яняться. Далі приправляем курчати сіллю і перцем , а також додаємо біле сухе вино. Продовжуємо до готовності курчати. Далі зливаємо майже весь сік в іншу невелику сковороду. Якщо сік виходить дуже густий , то його можна розбавити трохи водою.
Далі додаємо в сік борошно і вино Мадейра , трохи обсмажуємо і отримуємо густу підливу .
Потім до курчати додаємо грибочки , трохи , протягом декількох хвилин обсмажуємо і вливаємо до нього підготовлену підливу . Готового Курча Маренго викладаємо на підігріте блюдо і відразу подаємо до столу , прикрасивши нарізаною петрушкою , взбризнув її лимонним соком.
Курча Маренго готовий , приємного апетиту.
Leave a Reply