Курча Маренго

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Цыпленок Маренго

Рецепт смачної і дуже цікавої страви італійської кухні під назвою Курча Маренго, яке вперше було приготовлено для Наполеона.
Інгредієнти:

  • курча 1100 гр.
  • гриби 200 гр.
  • оливкова олія 100 мл .
  • біле Сухов вино 240 мл .
  • вино Мадейра 120 мл .
  • борошно 1 ст.л.
  • лимон 1 шт.
  • невеликий пучек петрушки 1 шт.
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Отже, спочатку нам знадобиться розділити на шматочки промитого курчати ( якщо Ви використовуєте стегенця , то їх необхідно ретельно очистити і промити ) .
Далі очищаємо і промиваємо свіжі гриби (якщо Ви використовуєте сушені , то їх необхідно попередньо замочити ) .
Після цього грибочки необхідно відварити у воді з додаванням 1 чайної ложки оливкової олії , приправивши за смаком.
Далі беремо сковороду і обсмажуємо шматочки курчати в оливковій олії поки вони не підрум’яняться. Далі приправляем курчати сіллю і перцем , а також додаємо біле сухе вино. Продовжуємо до готовності курчати. Далі зливаємо майже весь сік в іншу невелику сковороду. Якщо сік виходить дуже густий , то його можна розбавити трохи водою.
Далі додаємо в сік борошно і вино Мадейра , трохи обсмажуємо і отримуємо густу підливу .
Потім до курчати додаємо грибочки , трохи , протягом декількох хвилин обсмажуємо і вливаємо до нього підготовлену підливу . Готового Курча Маренго викладаємо на підігріте блюдо і відразу подаємо до столу , прикрасивши нарізаною петрушкою , взбризнув її лимонним соком.

82dbf6cae1772ebce3f61a4b34447ba4_XL
Курча Маренго готовий , приємного апетиту.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.