І виглядає чудово і на смак нітрохи не гірше
інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 1 лимон
- 1 курча близько 1 кг
- 6 зубчиків часнику
- половина палички кориці
- 2-3 гілочки шавлії
- 30 г вершкового масла
- 2 гілочки розмарину
- 1 стручок червоного перцю чилі
- 50 мл сухого білого вина
- сіль, перець
Почистити, вимити й нарізати часточками картоплю. Відрізати 2-3 кружка від лимона, залишок нарізати часточками. Картоплю відварити з кружками лимона в підсоленій воді (10 хвилин). Духовку нагріти до 190 градусів.
Курку вимити, обсушити, натерти всередині і зовні тушку перцем і сіллю. Почистити зубчики часнику. Начинити тушку курки половиною часнику, шавлією, частиною картоплі і часточками лимона, вкласти в начинку паличку кориці.
У сковороді нагріти вершкове і рослинне масло і обсмажити в ньому курку з усіх боків до золотистого кольору. Потім курку покласти в жаровню, навколо розподілити картоплю що залишилась і часник. Порубати розмарин. Стручок перцю чилі розрізати навпіл і, видаливши насіння, нарізати тонкою соломкою. Картоплю посипати розмарином і перцем чилі.
Курку запікати близько 1 години в духовці, періодично збризкуючи вином.
Смачного!