Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

» » Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом
Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

Повертаючись до теми складових страв 🙂 Сьогодні я хочу запропонувати вам дует “основне + соус”. Це буде куряча грудка, фарширована грибним дюксель (не лякайтеся страшного слова, з ним все просто насправді 😉 ), з журавлинним соусом. Гарнір залишається на ваш розсуд – у мене було нейтральне картопляне пюре, але сюди непогано підійде пюре з селери або з пастернаку. Картопля з горошком теж буде непоганою.

Інгредієнти для курячої грудки з грибами на 4 порції:

  • 1 середня цибулина
  • 200 г білих грибів (заморожені розморозити, рідину злити)
  • 200 г печериць
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. сухого чебрецю
  • сіль і перець за смаком
  • 4 філе курячих грудок

Для соусу:

  • 250 г журавлини
  • 50 мл води
  • 50-70 г цукру (залежно від солодощі журавлини)

 

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

Приготування курячої грудки з грибами і журавлинним соусом:

Дрібно рубаємо цибулю. Печериці нарізаємо пластинками.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і чебрець, смажимо, помішуючи, 3 хвилини. Додаємо гриби і смажимо до готовності, близько 4-5 хвилин. В кінці додаємо часник, солимо і перчимо до смаку. Знімаємо з вогню.

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

У кожному філе робимо проріз-кишеньку.

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

Злегка остиглі гриби дрібно рубаємо ножем.

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

Фаршируємо куряче філе грибами.

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

При необхідності заколюємо розрізи зубочистками, щоб начинка не випадала. Солимо і перчимо філе. Обсмажуємо з двох сторін на сильно розігрітій сковороді, по 1 хвилині на сторону.

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

Викладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Доводимо до готовності, близько 15 хвилин.
Поки доходить курка, готуємо соус. Кладемо в сотейник журавлину і цукор, вливаємо воду. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, знімаємо з вогню і протираємо через сито. Протерту масу знову доводимо до кипіння, при необхідності додаємо цукор.
Готовому філе даємо відпочити при кімнатній температурі 5 хвилин і подаємо з соусом і гарніром.

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом

Смачного!

Куряча грудка з грибами і журавлинним соусом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика