
Ця страва – представник дворянської (шляхетної) білоруської кухні. Тут все дуже просто і дуже смачно. Головне – не пересушити курку і не перетримати зелений горошок.
Як ви розумієте, ніякого додаткового гарніру до цього блюда не потрібно. Більше того – цей гарнір (горошок з беконом) можна відмінно застосувати до багатьох страв з м’яса і птиці. Я, наприклад, планую наступного разу подати її до ростбіфу.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 філе курячих грудок, близько 250 г кожне
- 100 г вершкового масла
- 1/2 ч.л. роздробленої суміші перців
- сіль за смаком
- 2-3 зубчики часнику
- 300 г зеленого горошку (заморожений попередньо розморозити)
- 1 середня цибулина
- 150 г копченої грудинки
Кладемо в миску масло, додаємо суміш перців, тертий часник і трохи солі.
Перемішуємо.
Філе солимо і перчимо, обсмажуємо до золотистої скоринки на сильному вогні, по 2 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на деко. Зверху на кожне філе кладемо пряне масло.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку до готовності, приблизно на 20 хвилин.
Поки готується філе, займаємося гарніром. Для цього нарізаємо півкільцями цибулю і дрібно ріжемо грудинку.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо грудинку і цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до практично повної готовності цибулі.
Додаємо горошок, солимо за смаком і смажимо ще 3 хвилини. Знімаємо з вогню.
Готові грудки виймаємо з духовки, кладемо на дошку і даємо 3-4 хвилини відпочити. Потім розрізаємо кожне філе на 4-5 скибочок і подаємо на подушці з горошку з беконом. Поливаємо курку соком з дека.
Смачного!
Leave a Reply