Куряча грудка з зеленим горошком

» » Куряча грудка з зеленим горошком
Куряча грудка з зеленим горошком

Ця страва – представник дворянської (шляхетної) білоруської кухні. Тут все дуже просто і дуже смачно. Головне – не пересушити курку і не перетримати зелений горошок.
Як ви розумієте, ніякого додаткового гарніру до цього блюда не потрібно. Більше того – цей гарнір (горошок з беконом) можна відмінно застосувати до багатьох страв з м’яса і птиці. Я, наприклад, планую наступного разу подати її до ростбіфу.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 філе курячих грудок, близько 250 г кожне
  • 100 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. роздробленої суміші перців
  • сіль за смаком
  • 2-3 зубчики часнику
  • 300 г зеленого горошку (заморожений попередньо розморозити)
  • 1 середня цибулина
  • 150 г копченої грудинки

Куряча грудка з зеленим горошком
Кладемо в миску масло, додаємо суміш перців, тертий часник і трохи солі.
Куряча грудка з зеленим горошком

Перемішуємо.

 
Куряча грудка з зеленим горошком
Філе солимо і перчимо, обсмажуємо до золотистої скоринки на сильному вогні, по 2 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на деко. Зверху на кожне філе кладемо пряне масло.
Куряча грудка з зеленим горошком
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку до готовності, приблизно на 20 хвилин.
Поки готується філе, займаємося гарніром. Для цього нарізаємо півкільцями цибулю і дрібно ріжемо грудинку.

Куряча грудка з зеленим горошком
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо грудинку і цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини, до практично повної готовності цибулі.
Куряча грудка з зеленим горошком
Додаємо горошок, солимо за смаком і смажимо ще 3 хвилини. Знімаємо з вогню.
Куряча грудка з зеленим горошком
Готові грудки виймаємо з духовки, кладемо на дошку і даємо 3-4 хвилини відпочити. Потім розрізаємо кожне філе на 4-5 скибочок і подаємо на подушці з горошку з беконом. Поливаємо курку соком з дека.
Куряча грудка з зеленим горошком
Смачного!

Куряча грудка з зеленим горошком обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика