
У курячої грудинки міститься мінімум жиру – і це одночасно і гідність, і недолік продукту. Справа в тому, що через малу кількість жиру це м’ясо легко пересушити, в підсумку воно вийде несмачним. Тому приготування грудки з соковитими ароматними овочами – один з кращих способів впоратися з таким потенційним недоліком.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 350 гр.
- Корінь селери – 160 гр.
- Морква – 160 гр.
- Часник – 18 гр.
- Петрушка – 15 гр.
- Кріп – 15 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
Морквину нарізати соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями.
Корінь селери нарізати соломкою.

Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.

Додати до цибулі моркву і корінь селери і обсмажувати все разом до золотистого кольору морквини і селери.

Кріп і петрушку подрібнити.

Часник нарізати дрібним кубиком.


Змішати часник, зелень і обсмажені овочі. Посолити і поперчити за смаком.


На грудинці збоку зробити надріз не доходячи до краю приблизно 1 см. Розкрити грудку як книжку.


Накрити грудку поліетиленом і злегка відбити.


Грудку посолити, поперчити, викласти начинку і згорнути рулетики.

Викласти рулетики у форму для запікання, посолити і поперчити. Запікати в розігрітій до 180 С духовці протягом 20 хвилин.


Змішати гірчицю, сметану, паприку, сіль і перець.


Змастити грудки соусом і запікати ще приблизно 10 хвилин.
Смачного!
Leave a Reply