Куряча печінка в азіатському стилі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Досить довгий час я сприймала курячу печінку виключно як інгредієнт для жаркого зі сметаною. Здавалося б – такий простий пролетарський продукт. Але поступово, пробуючи різні варіанти її приготування, я прийшла до того, що це благодатний грунт для кулінарного експерименту. У свій час для мене було відкриттям, що курячі потрошки відмінно поєднуються з соєвим соусом. У рецепті, який я пропоную вам сьогодні, це поєднання якраз присутнє. Ну і дещо ще цікаве є.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 1 кг курячої печінки
  • 2 великі цибулини
  • 1 ст.л. дрібно нарубаного імбиру
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • 1-2 ч.л. цукру
  • сіль за смаком

kurinaya-pechen-v-aziatskom-stile-1
З печінки зрізаємо все зайве, нарізаємо на невеликі шматки. У сковороді або сотейнику розігріваємо на сильному вогні 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо печінку до рум’яної скоринки, приблизно по 2-3 хвилини на захід.
kurinaya-pechen-v-aziatskom-stile-2
Перекладаємо на тарілку.
Цибулю нарізаємо півкільцями. Зменшуємо вогонь під сковородою до середнього, кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
kurinaya-pechen-v-aziatskom-stile-3


Додаємо дрібно нарізаний часник та імбир, а також чебрець і корицю.
kurinaya-pechen-v-aziatskom-stile-4
Смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Повертаємо в сковороду печінку, додаємо соєвий соус, цукор і сіль за смаком. Смажимо, помішуючи, до повної готовності печінки, близько 5-7 хвилин.
Подаємо з рисом.
kurinaya-pechen-v-aziatskom-stile
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.