
Досить довгий час я сприймала курячу печінку виключно як інгредієнт для жаркого зі сметаною. Здавалося б – такий простий пролетарський продукт. Але поступово, пробуючи різні варіанти її приготування, я прийшла до того, що це благодатний грунт для кулінарного експерименту. У свій час для мене було відкриттям, що курячі потрошки відмінно поєднуються з соєвим соусом. У рецепті, який я пропоную вам сьогодні, це поєднання якраз присутнє. Ну і дещо ще цікаве є.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 1 кг курячої печінки
- 2 великі цибулини
- 1 ст.л. дрібно нарубаного імбиру
- 2-3 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. сушеного чебрецю
- 1/4 ч.л. меленої кориці
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 1-2 ч.л. цукру
- сіль за смаком
З печінки зрізаємо все зайве, нарізаємо на невеликі шматки. У сковороді або сотейнику розігріваємо на сильному вогні 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо печінку до рум’яної скоринки, приблизно по 2-3 хвилини на захід.
Перекладаємо на тарілку.
Цибулю нарізаємо півкільцями. Зменшуємо вогонь під сковородою до середнього, кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо дрібно нарізаний часник та імбир, а також чебрець і корицю.

Смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину.
Повертаємо в сковороду печінку, додаємо соєвий соус, цукор і сіль за смаком. Смажимо, помішуючи, до повної готовності печінки, близько 5-7 хвилин.
Подаємо з рисом.

Смачного!
Leave a Reply