
Коли за вікном холодно або ж йде дощ і в такі моменти хочеться чогось – небудь теплого і напевно смачного. Якщо хочеться підняти настрій, то потрібно приготувати що-небудь дуже яскраве і смачне, таким блюдом стане куряче філе в апельсиновому соусі. Це дуже яскраве блюдо, куряче філе просочується апельсиновим соком і виходить дуже ніжним і ароматним. І так для знищення хандри будемо готувати смачне блюдо, вперед!
Для того щоб приготувати куряче філе в апельсиновому соусі вам потрібно:
- куряче філе – 0,5 кг.,
- натуральний йогурт (можна використовувати і апельсиновий несолодкий) – 150 мл.,
- апельсин – 0,5 штуки,
- часник – 3 зубчики,
- лимон – 0,5 штуки,
- червоний гострий перець і сіль за смаком.
- рослинне масло.
Як правильно приготувати куряче філе в апельсиновому соусі
Для початку підготуємо всі продукти. Часник очищаємо і дрібно рубаємо за допомогою ножа. Куряче філе ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо середніми шматочками. Акуратно за допомогою гострого ножа зрізаємо в апельсина цедру. А з апельсина слід вичавити сік, у вас повинно вийти близько 120 мл. соку.
Далі в глибокому сотейнику нагріваємо рослинне масло і додаємо в нього рубаний часник. Обсмажуємо його секунд 10, потім додаємо нарізане куряче філе. М’ясо тушкуємо до стану, поки м’ясо не побіліє.
Потім додаємо сіль і червоний гострий перець і цедру апельсина. Все добре перемішуємо і додаємо апельсиновий сік. Всю масу тушкуємо 15 – 20 хвилин, на самому мінімальному вогні.
В кінці додаємо йогурт і тушкуємо ще 3 хвилини. Подаємо на стіл з відварним рисом, прикрасивши гілочкою петрушки або кропу або ж на м’ясо можна покласти невелику часточку апельсина для яскравості і пікантності. У відварений рис можна додати зелений консервований горошок або консервовану кукурудзу, від цього рис заграє яскравими фарбами.
Смачного!
Leave a Reply