Куряче філе в апельсиновому соусі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Куриное филе в апельсиновом соусе

Коли за вікном холодно або ж йде дощ і в такі моменти хочеться чогось – небудь теплого і напевно смачного. Якщо хочеться підняти настрій, то потрібно приготувати що-небудь дуже яскраве і смачне, таким блюдом стане куряче філе в апельсиновому соусі. Це дуже яскраве блюдо, куряче філе просочується апельсиновим соком і виходить дуже ніжним і ароматним. І так для знищення хандри будемо готувати смачне блюдо, вперед!

Для того щоб приготувати куряче філе в апельсиновому соусі вам потрібно:

  • куряче філе – 0,5 кг.,
  • натуральний йогурт (можна використовувати і апельсиновий несолодкий) – 150 мл.,
  • апельсин – 0,5 штуки,
  • часник – 3 зубчики,
  • лимон – 0,5 штуки,
  • червоний гострий перець і сіль за смаком.
  • рослинне масло.

Як правильно приготувати куряче філе в апельсиновому соусі
Для початку підготуємо всі продукти. Часник очищаємо і дрібно рубаємо за допомогою ножа. Куряче філе ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо середніми шматочками. Акуратно за допомогою гострого ножа зрізаємо в апельсина цедру. А з апельсина слід вичавити сік, у вас повинно вийти близько 120 мл. соку.
Далі в глибокому сотейнику нагріваємо рослинне масло і додаємо в нього рубаний часник. Обсмажуємо його секунд 10, потім додаємо нарізане куряче філе. М’ясо тушкуємо до стану, поки м’ясо не побіліє.
Потім додаємо сіль і червоний гострий перець і цедру апельсина. Все добре перемішуємо і додаємо апельсиновий сік. Всю масу тушкуємо 15 – 20 хвилин, на самому мінімальному вогні.
В кінці додаємо йогурт і тушкуємо ще 3 хвилини. Подаємо на стіл з відварним рисом, прикрасивши гілочкою петрушки або кропу або ж на м’ясо можна покласти невелику часточку апельсина для яскравості і пікантності. У відварений рис можна додати зелений консервований горошок або консервовану кукурудзу, від цього рис заграє яскравими фарбами.

kurinoe-file
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.