Куряче філе з вершковим соусом з лисичок

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Чи то у нас цього року якось рано почалися лисички, чи то в минулі роки і не звертала уваги на те, коли починається сезон. Тим не менш. Ці гриби я дуже люблю. Сьогодні я пропоную вам перший у цьому сезоні рецепт з лисичками. Блюдо виходить смачне і ніжне.
До речі, соус з цього рецепта відмінно підійде не тільки до курки, але і до свинячої або яловичої вирізки.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 курячих філе, по 200 г кожне
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • 1 середня цибулина
  • 400 г лисичок
  • 1/2 ч.л. сухого орегано
  • 50 мл білого сухого вина
  • 50 мл курячого бульйону
  • 50 мл жирних вершків (від 20% і більше)
  • сіль за смаком

kurinoe-file-s-lisichkami-1
Дрібно рубаємо цибулю, лисички нарізаємо не дуже дрібно.
kurinoe-file-s-lisichkami-2
Філе солимо і перчимо, обвалююємо у борошні. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо філе і смажимо до готовності, приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку (час може коливатися в залежності від товщини філе).
kurinoe-file-s-lisichkami-3


Знімаємо на тарілку і зберігаємо теплим.
У сковороду, де смажилася курка, кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 3-4 хвилин.

kurinoe-file-s-lisichkami-4
Потім додаємо гриби і орегано і смажимо ще 5 хвилин, практично до повної готовності.
kurinoe-file-s-lisichkami-5
Вливаємо вино і випаровуємо практично повністю. Додаємо бульйон.
kurinoe-file-s-lisichkami-6
Вливаємо вершки, солимо за смаком. Варимо соус до обволікаючої консистенції.
kurinoe-file-s-lisichkami-7
Філе нарізаємо на скибочки і подаємо з соусом. У мене як гарнір було картопляно-Селерове пюре.
kurinoe-file-s-lisichkami
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.