Куряче філе з манговим чатні

» » Куряче філе з манговим чатні
Куряче філе з манговим чатні

Мені останнім часом щастить з манго – до мене в руки потрапляють відмінні стиглі екземпляри з цілком людською ціною. Звичайно ж, просто їсти манго – це нудно. Тому я підбираю варіанти, де цей фрукт взаємодіє з іншими – часом несподіваними – інгредієнтами. Як, наприклад, у сьогоднішньому блюді.

Чатні – це приправа до їжі родом з Індії. Вона буває солодкою і несолодкої, з сирих і приготованих інгредієнтів. Головне завдання чатні – відтіняти смак основної страви або привносити в нього родзинку. Я даю тут спрощений варіант мангового чатні – повторити його буде зовсім не складно.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 курячих філе
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ст.л. борошна

Для чатні:

  • 30 г вершкового масла
  • 1 невелика червона цибулина
  • 1 маленький перчик чилі
  • 1 велике стигле манго
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 1-2 ст.л. лимонного або лаймового соку

Для гострого соусу:

  • 100 мл темного соєвого соусу
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. вустерширського соусу
  • 1/2 ч.л. табаско або іншого гострого перцевого соусу (якщо не любите надто гостре, можна зменшити)
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю (картопляного потрібно вдвічі менше)

 

Куряче філе з манговим чатні

Приготування:

Готуємо чатні. Цибулю нарізаємо на четвертинки кілець.

Зрізаємо половину манго з кісточки і робимо на м’якоті надрізи у вигляді сітки, дорізаючи до шкіри, але не прорізаючи її. Вивертаємо.

Куряче філе з манговим чатні

Зрізаємо м’якоть і нарізаємо більш дрібними кубиками. Повторюємо з другою половинкою.

Куряче філе з манговим чатні

У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до м’якості, близько 3-4 хвилин. Додаємо дрібно нарізану чилі, смажимо 30 секунд. Кладемо манго, вливаємо лимонний сік і додаємо цукор. Готуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Пробуємо, при необхідності коригуємо смак цукром або лимонним соком.

Знімаємо з вогню і за бажанням додаємо в чатні нарізану зелену цибулю.

Куряче філе з манговим чатні

Готуємо соус. Змішуємо всі інгредієнти для нього, ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння. Знімаємо з вогню.

Готуємо філе. Солимо і перчимо з обох сторін, паніруємо в борошні.

Куряче філе з манговим чатні

Смажимо на олії з обох боків до готовності, по 5-7 хвилин на кожну сторону (залежно від товщини філе).

Куряче філе з манговим чатні

Готове філе подаємо з рисом, чатні і соусом.

Куряче філе з манговим чатні

Смачного!

Куряче філе з манговим чатні обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика