Куряче філе у вершковому соусі з фісташками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Куриное филе в сливочном соусе с фисташками 2

Надзвичайно ніжний соус чудово поєднується з таким же ніжним курячим м’ясом. Вершковий соус це чисто класичний варіант французької кухні, але не будемо такими як усі, відійдемо від стандартних стереотипів і додамо фісташки в звичайний вершковий соус, і в результаті у вас вийде незвичайної краси соус. Незважаючи на гучну назву, куряче філе у вершковому соусі з фісташками готується дуже легко і швидко, головне прикладіть трохи бажання, прихопіть крапельку гарного настрою і тоді ви повбиваєте всіх присутніх за вашим столом своїми кулінарними шедеврами. Ну, що приступимо ?!
Для того щоб приготувати куряче філе, запечене в духовці вам потрібні наступні інгредієнти:

  • куряче філе – 4 штуки,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком,
  • рослинне масло.

Для приготування вершкового соусу з фісташками:

  • фісташки – 60 грам,
  • цибуля порей – 7 – 8 см. стебла (зеленого),
  • вершки – 1 склянка (жирністю 22%),
  • вино біле – 0,5 склянки,
  • вершкове масло – 5 ст. ложок,
  • чорний мелений перець за смаком.

Рецепт приготування курячого філе у вершковому соусі з фісташками
Для початку приготуємо вершковий соус з додаванням фісташок. Спочатку промиємо цибулю порей, потім поріжемо її тонкими смужками.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо цибулю порей до м’якості. Тушкуємо цибулю в олії – 1,5 – 2 хвилини.
Очищені фісташки потрібно порубати дрібно. Відправляємо рубані фісташки в сотейник, також додаємо біле вино. Збільшуємо вогонь і випаровуємо рідину, об’єм всіх інгредієнтів повинен зменшиться вдвічі.
Тепер прийшов час вливати вершки, їх вливаємо тонкою цівкою постійно помішуючи. Доводимо масу до загустіння на повільному вогні.
Знімаємо сотейник з соусом з вогню і за смаком перчимо і солимо, перемішуємо.
file
Тепер займемося приготуванням курячих грудок або філе. М’ясо потрібно промити, потім обсушуємо м’ясо і трохи присолюємо і перчимо. Далі викладаємо куряче філе на лист, попередньо застелений пергаментом і запікаємо в розігрітій духовці хвилин 10 – 15.
Готове філе викладаємо на порційну тарілку і поливаємо вершково – фісташковим соусом, за бажанням сервіруємо зеленню. Думаємо, що ви тепер зможете відповісти на своє питання: яке м’ясо приготувати святковий стіл.

fistashkovyj-sous
Приємного вам апетиту !!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.