
Надзвичайно ніжний соус чудово поєднується з таким же ніжним курячим м’ясом. Вершковий соус це чисто класичний варіант французької кухні, але не будемо такими як усі, відійдемо від стандартних стереотипів і додамо фісташки в звичайний вершковий соус, і в результаті у вас вийде незвичайної краси соус. Незважаючи на гучну назву, куряче філе у вершковому соусі з фісташками готується дуже легко і швидко, головне прикладіть трохи бажання, прихопіть крапельку гарного настрою і тоді ви повбиваєте всіх присутніх за вашим столом своїми кулінарними шедеврами. Ну, що приступимо ?!
Для того щоб приготувати куряче філе, запечене в духовці вам потрібні наступні інгредієнти:
- куряче філе – 4 штуки,
- сіль і чорний мелений перець за смаком,
- рослинне масло.
Для приготування вершкового соусу з фісташками:
- фісташки – 60 грам,
- цибуля порей – 7 – 8 см. стебла (зеленого),
- вершки – 1 склянка (жирністю 22%),
- вино біле – 0,5 склянки,
- вершкове масло – 5 ст. ложок,
- чорний мелений перець за смаком.
Рецепт приготування курячого філе у вершковому соусі з фісташками
Для початку приготуємо вершковий соус з додаванням фісташок. Спочатку промиємо цибулю порей, потім поріжемо її тонкими смужками.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо цибулю порей до м’якості. Тушкуємо цибулю в олії – 1,5 – 2 хвилини.
Очищені фісташки потрібно порубати дрібно. Відправляємо рубані фісташки в сотейник, також додаємо біле вино. Збільшуємо вогонь і випаровуємо рідину, об’єм всіх інгредієнтів повинен зменшиться вдвічі.
Тепер прийшов час вливати вершки, їх вливаємо тонкою цівкою постійно помішуючи. Доводимо масу до загустіння на повільному вогні.
Знімаємо сотейник з соусом з вогню і за смаком перчимо і солимо, перемішуємо.
Тепер займемося приготуванням курячих грудок або філе. М’ясо потрібно промити, потім обсушуємо м’ясо і трохи присолюємо і перчимо. Далі викладаємо куряче філе на лист, попередньо застелений пергаментом і запікаємо в розігрітій духовці хвилин 10 – 15.
Готове філе викладаємо на порційну тарілку і поливаємо вершково – фісташковим соусом, за бажанням сервіруємо зеленню. Думаємо, що ви тепер зможете відповісти на своє питання: яке м’ясо приготувати святковий стіл.
Приємного вам апетиту !!!
Leave a Reply