Курячий пиріг з решіткою

» » Курячий пиріг з решіткою
Курячий пиріг з решіткою

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного курячого пирога. Мої розхапали його дуже швидко, тому наступного разу буду готувати подвійну порцію.

Цей пиріг готується набагато простіше, ніж курник, і виходить дуже соковитим і ситним. При бажанні для більшої ситності та об’єму в начинку можна додати обсмажені гриби – на вказану кількість інгредієнтів буде достатньо трьохсот грамів печериць, попередньо обсмажених.

Інгредієнти для курячого пирога з решіткою (форма 24 * 24 см):

Для тіста:

  • 180 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 2 ст.л. молока
  • 2 склянки борошна (280 г)

Для начинки:

  • 500 г курячого філе
  • 400 г сметани (22-25%)
  • 2 яйця
  • 4-5 гілочок петрушки
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 ч.л. гірчиці
  • сіль за смаком

Курячий пиріг з решіткою

Приготування курячого пирога з решіткою:

Борошно і нарізане кубиками холодне масло кладемо в чашу блендера.

Курячий пиріг з решіткою

Рубаємо до стану дрібної жирної крихти.

Курячий пиріг з решіткою

Додаємо жовток і молоко, замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Готуємо начинку. Філе перемелюємо в фарш, змішуємо зі сметаною, яйцями, дрібно нарубаною петрушкою, гірчицею, борошном і сіллю.

Курячий пиріг з решіткою

Охолоджене тісто дістаємо з холодильника, відокремлюємо третину і викладаємо в сторону. Тісто що залишилося  розгортаємо в пласт. Прямокутну форму змащуємо маслом і застилаємо пергаментом. Кладемо в нього розкачане тісто так, щоб вийшли бортики. Наколюємо тісто виделкою в декількох місцях. Кладемо зверху на тісто фольгу і насипаємо сиру квасолю. Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин, потім прибираємо фольгу і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо і охолоджуємо.
Виливаємо начинку в форму.
Тісто що залишилось розгортаємо в тонкий пласт і ріжемо на смужки однакової ширини. Викладаємо на начинку у вигляді решітки.

Курячий пиріг з решіткою

Печемо в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, поки верх не зарум’яниться.

Подаємо пиріг теплим або холодним.

Курячий пиріг з решіткою

Смачного!

Курячий пиріг з решіткою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика