Курячі грудки в духовці

» » Курячі грудки в духовці
Курячі грудки в духовці

Куряче м’ясо – часта складова різних дієт. І не даремно. Адже воно легко засвоюється, в ньому мало жиру і при цьому багато білка. Але чи знаєте ви, як смачно і просто приготувати курячі грудки в духовці? Як не пересушити їх, як зробити м’ясо соковитим і апетитним? Зараз я поділюся з вами одним простим, але безпрограшним способом приготування курячих грудок. Причому такі грудки не обов’язково відразу ж подавати до столу, вони добре підійдуть для приготування бутербродів і салатів, а їх смак буде залежати від того, які спеції ви підберете.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча (без шкіри і кісток) 3 штуки
  • Оливкова олія (або вершкове масло) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції (куркума, орегано і т.п.) за смаком
  • Лимон 2-3 часточки

Інвентар:
Форма для запікання, пергамент або фольга для випічки, прихватки для гарячого, одноразові паперові рушники.
Приготування:
Крок 1: готуємо курячі грудки.

Курячі грудки в духовці

Курячі грудки (без шкіри і кісток) промийте, обсушіть одноразовими паперовими рушниками і розкладіть на обробній дошці. З усіх боків посоліть і поперчіть курку, а так само додайте інші приправи, які будуть сюди доречні. Так, наприклад, якщо ви будете подавати грудки як окреме гаряче блюдо, то ви можете використовувати все, що тільки ваша душа забажає, а якщо будете додавати їх в салат або готувати з ними закуску, то краще використовувати тільки відповідні спеції, які будуть поєднуватися з іншими продуктами у страві.

Крок 2: укладаємо курячі грудки у форму.

Курячі грудки в духовці

Поставте духовку розігріватися до 160-180 градусів, а поки вона доходить, займіться підготовкою форми.
Дно і бортики форми потрібно змастити маслом, за вибором можна використовувати оливкову олію, тоді вийде зовсім дієтична курочка, або вершкова. Насправді різниця буде не так вже й велика.

Курячі грудки в духовці

Відріжте відповідний до форми за розміром шматок пергаменту і так само гарненько промажте його маслом з одного боку.

Курячі грудки в духовці

Покладіть у форму курячі грудки, можна додати до них кілька скибочок лимона, а може, і кілька гілочок чебрецю або розмарину, все за бажанням. І накрийте все зверху листом пергаменту, масляною стороною вниз.

Курячі грудки в духовці

Пальцями придавіть папір для випічки, щоб він щільно обліпив курку зверху, а по краях між пергаментом і формою не залишалося великих зазорів. Тоді м’ясо птиці точно вийде соковитим.

Крок 3: запікаємо курячі грудки.

Курячі грудки в духовці

Відправляйте курячі грудки в духовку на 30-40 хвилин. Завдяки пергаменту вони готуватимуться у власному соку і тому стануть ніжними і соковитими, і точно не пересушатся.
Через зазначений час перевірте курку, вона повинна стати повністю білою, що буде свідчити про її готовності. На дні форми обов’язково буде деяка кількість соку.

Крок 4: подаємо курячі грудки.

Курячі грудки в духовці

Курячі грудки, запечені в духовці, можна подавати відразу ж після приготування, як гаряче блюдо, підібравши до них легкий гарнір. А можна почекати поки вони охолонуть, перекласти птицю в контейнер і відправити в холодильник.
Дуже зручно за цим рецептом готувати грудки для великої компанії або сім’ї, адже багато часу підготовка продуктів не займає, а результат виходить вдалим завжди! Завдяки цьому способу запікання курячих грудок, у вас завжди на столі буде соковите і ніжне дієтичне м’ясо. Корисна їжа – це дуже смачно!
Смачного!
Поради до рецепту:– Замість лимона можна використовувати апельсин, адже він так само надає курячим грудкам цитрусовий аромат і присмак.- Такі грудки можна зберігати в холодильнику протягом 1 тижня. Тобто ви можете приготувати курку на вихідних, а потім протягом тижня готувати з нею бутерброди або додавати м’ясо птиці в різні салати.

Курячі грудки в духовці обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика