Курячі грудки текс-мекс з сальсою з томатів і авокадо

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Магічним поєднанням букв “текс-мекс” в кулінарії позначаються блюда регіону “Південь США – Північ Мексики”. Фактично це “Техас-Мексика”. Більшість таких страв – з перчинкою. Власне, як і сьогоднішні курячі грудки. На підготовчому етапі вони маринуються в гострому соусі-маринаді, тому на виході виходять досить пекучими. Щоб згладити гостроту, ми вводимо в блюдо сальсу – полусалат-полусоус з дрібно нарубаних помідорів з авокадо. В сумі виходить смачне і легке блюдо, яке цілком підходить для дієтичного харчування.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 курячих філе, близько 200 г кожне

Для маринаду:

  • 50 мл рослинного масла
  • сік половини лайма
  • 2 ст.л. яблучного оцту
  • 1 ст.л. нарубленої кінзи
  • 2 зубчики часнику
  • 1 маленький гострий перчик
  • 1/2 ч.л. порошку чилі
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • сіль і перець за смаком

Для сальси:

  • 1 середнє стигле авокадо (не надто м’яке)
  • 2 середніх помідора
  • 1 середній огірок
  • 1/2 маленького перчика чилі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. нарубленої кінзи
  • 1/2 маленької салатної цибулини
  • сік половини лайма
  • сіль за смаком

kurinye-grudki-tex-mex-1
Для маринаду змішуємо дрібно посічений гострий перець, натертий часник і інші інгредієнти.
kurinye-grudki-tex-mex-2
Кладемо в маринад грудки і перемішуємо. Залишаємо маринуватися на годину або на ніч.
kurinye-grudki-tex-mex-3


У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Замариновані грудки обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
kurinye-grudki-tex-mex-6
Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і доводимо до готовності, приблизно 10-15 хвилин.
Поки доходять грудки, готуємо сальсу. Для того дрібно нарізаємо помідори, авокадо, огірки і цибулю.
kurinye-grudki-tex-mex-4
Додаємо дрібно посічений часник і чилі, кінзу, заправляємо лаймовим соком, солимо за смаком і перемішуємо.
kurinye-grudki-tex-mex-5
Готовим грудкам даємо полежати 5 хвилин під фольгою, потім нарізаємо скибочками і подаємо з сальсою. Як доповнення подаємо натуральний йогурт.
kurinye-grudki-tex-mex
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.