
Ну що – хочете ще простих, але смачних страв? Якщо так – то цей рецепт якраз для вас. Здавалося б – побиті котлети з курки і такий популярний базиліковий песто. А разом вони дають дуже смачне і вже нетривіальне блюдо. Так би мовити, злегка італійський погляд на звичні котлети.
Подавати смачно з картоплею, звичайно ж. А ще – з рисом (як у моєму випадку), полентою і бланшованими овочами.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
Для песто:
- середній пучок зеленого базиліка
- 2 ст.л. нарубаних волоських горіхів
- 30 г пармезану або іншого аналогічного сиру
- 2 зубчики часнику
- 2-3 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму
- сіль за смаком
Для котлет:
- 600 г курячого філе
- 2 скибочки білого тостового хліба (кірку зрізати)
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
- панірувальні сухарі
Всі інгредієнти для песто кладемо в чашу і перемелюємо блендером. Маса не повинна вийти рідкою, тому масло додаємо поступово.
Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку. Змішуємо фарш з яйцем, натертим часником і намоченим у воді або молоці хлібом (м’якуш потрібно злегка віджати). Солимо за смаком, добре перемішуємо.
Беремо в руки шматок фаршу і робимо з нього корж. У центр кладемо 1 ч.л. песто.

Загортаємо краї і формуємо котлети. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях і смажимо до готовності на сковороді на середньому вогні, приблизно по 6-8 хвилин з кожного боку.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply