Курячі крильця “Баффало”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У блозі вже є рецепт курячих ніжок “Баффало”. Тепер додам ще й крильця – тим більше, що технологія приготування в цих двох рецептах все ж трохи відрізняється. Сьогоднішній рецепт буде трохи більш здоровий (наскільки це можливо для крил) – курятину ми будемо не смажити на олії, а запікати в духовці.
Смачно, гостро, ідеально до пива. І просто так смачно. Гостроту перцевого соусу відмінно відтіняє соус з йогурту і блакитного сиру, який традиційно подається до крильцям “Баффало”.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 16 курячих крил
  • 1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. рослинного масла

Для гострого соусу:

  • 200 г хорошого кетчупу
  • 1-2 ст.л. табаско або аналогічного перцевого соусу
  • 75 г вершкового масла
  • сіль і цукор за смаком

Для сирного соусу:

  • 300 г густого натурального йогурту (краще “грецького”)
  • 100 г блакитного сиру
  • сіль за смаком і необхідності
  • свіжу селеру, моркву і огірок для подачі

krylyshki-baffalo-1
Крила розрізаємо на фаланги, перші тонкі прибираємо (потім можна зварити з них бульйон).
krylyshki-baffalo-2
Кладемо в миску, додаємо паприку, сіль і рослинне масло. Перемішуємо.
krylyshki-baffalo-3


Кладемо в вогнетривку форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності, близько 40 хвилин.
Готуємо гострий соус. Для цього змішуємо кетчуп, табаско, розтоплене вершкове масло, цукор і сіль за смаком.

krylyshki-baffalo-4
Для сирного соусу розтираємо блакитний сир з йогуртом, при необхідності додаємо сіль.
krylyshki-baffalo-6
Готові крила кладемо в томатний соус і перемішуємо.
krylyshki-baffalo-5
Подаємо з сирним соусом для умочування і свіжими овочами.
krylyshki-baffalo
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.