
У блозі вже є рецепт курячих ніжок “Баффало”. Тепер додам ще й крильця – тим більше, що технологія приготування в цих двох рецептах все ж трохи відрізняється. Сьогоднішній рецепт буде трохи більш здоровий (наскільки це можливо для крил) – курятину ми будемо не смажити на олії, а запікати в духовці.
Смачно, гостро, ідеально до пива. І просто так смачно. Гостроту перцевого соусу відмінно відтіняє соус з йогурту і блакитного сиру, який традиційно подається до крильцям “Баффало”.
Інгредієнти на 4 порції:
- 16 курячих крил
- 1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
- сіль за смаком
- 2 ст.л. рослинного масла
Для гострого соусу:
- 200 г хорошого кетчупу
- 1-2 ст.л. табаско або аналогічного перцевого соусу
- 75 г вершкового масла
- сіль і цукор за смаком
Для сирного соусу:
- 300 г густого натурального йогурту (краще “грецького”)
- 100 г блакитного сиру
- сіль за смаком і необхідності
- свіжу селеру, моркву і огірок для подачі
Крила розрізаємо на фаланги, перші тонкі прибираємо (потім можна зварити з них бульйон).
Кладемо в миску, додаємо паприку, сіль і рослинне масло. Перемішуємо.
Кладемо в вогнетривку форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності, близько 40 хвилин.
Готуємо гострий соус. Для цього змішуємо кетчуп, табаско, розтоплене вершкове масло, цукор і сіль за смаком.
Для сирного соусу розтираємо блакитний сир з йогуртом, при необхідності додаємо сіль.
Готові крила кладемо в томатний соус і перемішуємо.
Подаємо з сирним соусом для умочування і свіжими овочами.
Смачного!
Leave a Reply