
Тема курячих крилець для мене, напевно, невичерпна – я знатний любитель поколупатися в дрібних кісточках. І сьогодні у мене для вас черговий варіант приготування самої кістлявої частини курячої тушки. Ці крила чимось схожі на крильця баффало, але тут вони менш гострі і готуються у фритюрі.
Такі крила відмінно підуть і як закуска до пива, і як просто повсякденна їжа. І гарніру, крім свіжих овочів, до них не потрібно.
Інгредієнти на 4 порції:
- 20 крилець
- 1 ч.л. сушеної цибулі в порошку
- 1 зубчик часнику
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 яйце
- 100 г кукурудзяного або картопляного крохмалю
Для гострого соусу:
- 150 г кетчупу
- 1 ч.л. табаско або аналогічного гострого перцевого соусу
- 2 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла
Приготування:
Крила розрізаємо на фаланги. Кладемо в миску, додаємо натертий зубчик часнику, сушену цибулю, сіль і перець. Перемішуємо.
Додаємо злегка збите виделкою яйце і крохмаль, ретельно перемішуємо, щоб крохмальна маса розподілилася по крилах максимально рівномірно.
У глибокому посуді розігріваємо олію до температури 160-170 градусів. У декілька заходів обсмажуємо крила до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини на захід. Перекладаємо обсмажені крила на деко.
Відправляємо на 10 хвилин в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і доводимо до готовності.
Тим часом готуємо соус. Для цього змішуємо кетчуп з табаско, натертими часником, розтопленим вершковим маслом.
Готові крильця кладемо в миску з соусом і перемішуємо.
Подаємо зі свіжими овочами та соусом за смаком.
Смачного!
Leave a Reply