Курячі крильця в клярі і гострому соусі

» » Курячі крильця в клярі і гострому соусі
Курячі крильця в клярі і гострому соусі

Тема курячих крилець для мене, напевно, невичерпна – я знатний любитель поколупатися в дрібних кісточках. І сьогодні у мене для вас черговий варіант приготування самої кістлявої частини курячої тушки. Ці крила чимось схожі на крильця баффало, але тут вони менш гострі і готуються у фритюрі.

Такі крила відмінно підуть і як закуска до пива, і як просто повсякденна їжа. І гарніру, крім свіжих овочів, до них не потрібно.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 20 крилець
  • 1 ч.л. сушеної цибулі в порошку
  • 1 зубчик часнику
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 1 яйце
  • 100 г кукурудзяного або картопляного крохмалю

Для гострого соусу:

  • 150 г кетчупу
  • 1 ч.л. табаско або аналогічного гострого перцевого соусу
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла

Курячі крильця в клярі і гострому соусі

Приготування:

Крила розрізаємо на фаланги. Кладемо в миску, додаємо натертий зубчик часнику, сушену цибулю, сіль і перець. Перемішуємо.

Курячі крильця в клярі і гострому соусі

Додаємо злегка збите виделкою яйце і крохмаль, ретельно перемішуємо, щоб крохмальна маса розподілилася по крилах максимально рівномірно.

Курячі крильця в клярі і гострому соусі

У глибокому посуді розігріваємо олію до температури 160-170 градусів. У декілька заходів обсмажуємо крила до золотистої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини на захід. Перекладаємо обсмажені крила на деко.

Курячі крильця в клярі і гострому соусі

Відправляємо на 10 хвилин в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і доводимо до готовності.

Тим часом готуємо соус. Для цього змішуємо кетчуп з табаско, натертими часником, розтопленим вершковим маслом.

Курячі крильця в клярі і гострому соусі

Готові крильця кладемо в миску з соусом і перемішуємо.

Подаємо зі свіжими овочами та соусом за смаком.

Курячі крильця в клярі і гострому соусі

Смачного!

Курячі крильця в клярі і гострому соусі обновлено: Січень 20, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика