Курячі крильця з пармезаном

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Принесла вам новий рецепт курячих крилець – з простим і зрозумілим європейським смаком. Ніякої азіатчини, позамежної гостроти та фритюру. Для приготування підходить не тільки пармезан, але й інший аналогічний старий сир. Знаю, що в Україні з пармезаном тяжко. Шукайте місцевий максимально витриманий сир.

За цим рецептом можна приготувати і курячі гомілки – їх просто потрібно буде трохи довше запікати.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 2 кг курячих крил
  • 1 ч.л. сушеного часнику в порошку
  • сіль і перець за смаком
  • 40 г пармезану або аналогічного старого терткового сиру
  • 5-6 гілочок петрушки
  • 1/4 ч.л. крупно меленого чилі

 

krylyshki-s-parmezanom-1

Приготування:

Крильця розрізаємо на фаланги, перші тонкі фаланги відкладаємо в морозилку для бульйону. Кладемо крильця в миску, додаємо сіль, перець, 2 ст.л. рослинної олії і 1/2 ч.л. часнику. Перемішуємо.

krylyshki-s-parmezanom-2

Перекладаємо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності, близько 40-45 хвилин.

Тим часом тремо на дрібній тертці сир, дрібно рубаємо петрушку. Додаємо чилі і часник, що залишився.

krylyshki-s-parmezanom-3

Перемішуємо. Виймаємо крильця з духовки і посипаємо сирною сумішшю.

krylyshki-s-parmezanom-4

Повертаємо в духовку на 3-5 хвилин, щоб сир злегка зарум’янився.

Подаємо.

krylyshki-s-parmezanom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.