Курячі кульки в сирно-вершковому соусі

» » Курячі кульки в сирно-вершковому соусі
Курячі кульки в сирно-вершковому соусі

Куряче м’ясо вважається дієтичним і дуже легким і всі страви з курки виходять дуже ніжними, не викликають тяжкість і при всьому при цьому відмінно насичують організм. Сьогодні розповімо, як приготувати курячі кульки в сирно-вершковому соусі. Ця страва виходить ніжною і оригінальною, за рахунок того, що м’ясо для фаршу НЕ перемелюється, а рубається ножем на дрібні кубики. Це надає фаршу особливого смаку. А сирно-вершковий соус тільки підкреслить і посилить ніжність страви.

Для того щоб приготувати курячі кульки в сирно-вершковому соусі вам потрібно:
Для приготування курячих кульок:

  • куряче філе – 0,5 кг.,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • сіль і спеції за смаком.

Для приготування соусу:

  • вершки (жирністю 30%) – 200 мл.,
  • сир (твердих сортів) – 150 грам,
  • часник – 3 – 4 зубчики,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як правильно приготувати курячі кульки в сирно-вершковому соусі
Для початку займемося приготуванням фаршу. Для цього потрібно промити, а після вже обсушити за допомогою паперового рушника куряче філе. Потім кладемо філе на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою, злегка відбиваємо за допомогою дерев’яного молоточка. Після прибираємо харчову плівку і солимо і додаємо спеції за смаком.
Після відбивне філе слід нарізувати за допомогою гострого ножа дрібним кубиком. Перекладаємо м’ясо в глибоку чашку.
Ріпчасту цибулю можна нарізати дуже дрібно, а можна натерти на тертці, це зробить блюдо ще соковитіше. Цибулю відправляємо в чашку з курячим філе.
У фарш додаємо куряче яйце, сіль і спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо. Фарш може вийти трохи рідкуватим, тоді слід додати пару столових ложок манної крупи, що зробить масу більш в’язкою, але не зробить її гірше.
Готуємо деко, в якому будемо випікати кульки. Для цього деко рясно змащуємо вершками. Потім з підготовленого фаршу викочуємо невеликі кульки і розкладаємо їх по деко. Деко повинне бути глибоким! Потім відправляємо деко в розігріту до 180 ° градусів духовку на 15 хвилин.
Поки кульки підпікаються займемося приготуванням сирно-вершкового соусу. Для цього сир натираємо на середній тертці, додаємо в нього попередньо очищений і пропущений через прес часник і заливаємо все вершками, які неодмінно повинні бути жирними. Потім все перемішуємо і додаємо до смаку сіль і чорний мелений перець.
Через 15 хвилин витягуємо з духовки деко з кульками і поливаємо кожну кульку приготовленим соусом із сиру та вершків. Потім знову відправляємо деко в духовку вже хвилин на 20.

Курячі кульки в сирно вершковому соусі
Смачного!

Курячі кульки в сирно-вершковому соусі обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика