Курячі ніжки баффало

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Останнім часом спостерігаю в собі якусь дивну, що раніше не спостерігалася любов до гострих страв. І навіть не до просто гострих, а до дуже гострих. Щоб потім ще довго в роті пожежа палахкотіла. Курячі ніжки за цим рецептом якраз відносяться до категорії “тих самих” страв. Вогненно гострий смак відмінно відтінюється свіжою хрусткою селерою і сирним соусом.

До речі, такі ніжки можна подати як закуску на пивній вечірці.
Орієнтовний час приготування: 30 хвилин
Інгредієнти на 4 порції курячих ніжок баффало:

  • 50 г борошна
  • 2 ч.л. паприки
  • 8 курячих ніжок без шкіри
  • 4 ст.л. рослинного масла
  • 4 ст.л. якісного кетчупу
  • 1 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 1-2 ст.л. гострого перцевого соусу – наприклад, «Табаско»
  • сіль за смаком
  • стеблова селера для подачі

Інгредієнти для соусу:

  • 30 г сиру з блакитною пліснявою
  • 180 г натурального йогурту
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • сіль і мелений перець за смаком

У плоскій широкої тарілці змішуємо борошно, паприку і 1 ч.л. солі.
buffalo-chicken-1
Обвалююємо у борошняній суміші курячі ніжки.
buffalo-chicken-2
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Обсмажуємо курячі ніжки з усіх боків до повної готовності, близько 15-20 хвилин.
buffalo-chicken-3


Поки смажиться курка, готуємо гострий соус. Для цього змішуємо у великій мисці кетчуп, табаско і розтоплене вершкове масло. Солимо за смаком.
Готуємо сирний соус. Змішуємо йогурт, розкришений сир, і лимонний сік. Злегка протираємо сир в соусі виделкою. Солимо і перчимо до смаку.
buffalo-chicken-5
Готові курячі ніжки кладемо в миску з гострим соусом і перемішуємо так, щоб соус повністю їх покрив.
buffalo-chicken-4
Подаємо негайно з селерою і сирним соусом.
buffalo-chicken
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.