Курячі ніжки в апельсиновій глазурі

» » Курячі ніжки в апельсиновій глазурі
Курячі ніжки в апельсиновій глазурі

Глазур, яка фігурує в сьогоднішньому рецепті, обіцяє стати фаворитом у моїх домашніх і друзів – всі, хто пробував ці ніжки, як один сказали, що це дуууже смачно. Плюс в тому, що в такій глазурі можна запікати не тільки ніжки, але і крильця, стегна і навіть грудки (з останніми важливо бути акуратними – не пропустити момент і не пересушити їх).

На гарнір тут підійде традиційний рис або локшина. Хоча мені самій подобаються такі страви зі свіжими нейтральними овочами типу огірка або стеблового селери.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 12 курячих гомілок
  • 3 ст.л. темного соєвого соусу
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст.л. коричневого цукру
  • 1 великий апельсин (у мене 2 маленьких)
  • 2 зубчики часнику
  • шматочок свіжого імбиру (близько 1 ст.л. в натертому вигляді)
  • 1 ч.л. суміші “5 спецій” *
  • 1/2 ч.л. кунжутної олії
  • 1/4 ч.л. меленого чилі
  • сіль за смаком

* Суміш “5 перців” складається з рівних частин бадьяна, кориці, насіння фенхелю, гвоздики і сичуаньского перцю. Сичуаньській перцем я все ще не розжилася, тому суміш зробила із запашним перцем замість нього. Беремо кавомолку – і вперед.

Курячі ніжки в апельсиновій глазурі

Тремо на тертці апельсинову цедру, часник та імбир. З апельсина вичавлюємо сік, додаємо мед, цукор, соєвий соус і всі інші інгредієнти. Гарненько перемішуємо.

Курячі ніжки в апельсиновій глазурі

Гомілки кладемо в вогнетривку форму і поливаємо соусом (заливаємо його весь).

Курячі ніжки в апельсиновій глазурі

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 45 хвилин. У процесі раз в 7-10 хвилин виймаємо форму і змащуємо гомілки соусом з форми.

Готові ніжки за бажанням посипаємо кунжутом, гарніруємо скибочками апельсина. Поливаємо залишками соусу з форми і подаємо.

Курячі ніжки в апельсиновій глазурі

Смачного!

Курячі ніжки в апельсиновій глазурі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика