Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом

» » Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом

У цьому пості я пропоную вам цілий комплект з основного блюда, соусу і гарніру, які відмінно поєднуються між собою. При бажанні ви можете замінити будь-яке з перерахованих складових на інше, орієнтуючись на свій смак і наявність інгредієнтів в холодильнику. Але у наведеній комбінації все і без замін дуже смачно.

У складі цієї страви я нарешті розсмакувала поленту – тепер вона буде регулярним гостем на нашому столі.
Інгредієнти на 4 порції:
Для рулетів:

  • 4 курячих філе
  • 50 г фети
  • 3 ст.л. базилікового песто
  • сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • 250 мл жирних вершків (від 30% і жирніше)
  • 30 г блакитного сиру
  • 20 г натертого пармезану або аналогічного сиру
  • пара гілочок зеленого базиліка (тільки листя)
  • сіль за смаком

Для гарніру:

  • 1 стакан (250 мл) поленти
  • 1 стакан молока
  • 2,5 склянки води
  • 25 г натертого пармезану або аналогічного сиру
  • 50 мл жирних вершків
  • сіль за смаком

Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом


Готуємо рулетики. Кожне філе кладемо на дошку і надрізаємо вздовж паралельно поверхні дошки так, щоб вийшла кишенька.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Змащуємо філе всередині песто.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Кладемо розкрошену фету.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Складаємо філе і заколюємо зубочисткою або перев’язуємо ниткою.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Обсмажуємо на сильному вогні на рослинній олії до золотистої скоринки з усіх боків.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Перекладаємо в вогнетривку форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Поки рулетики доходять до готовності, готуємо соус. Вливаємо в кухлик вершки і на середньому вогні доводимо їх до кипіння. Додаємо розкришений блакитний сир і натертий пармезан. Готуємо, помішуючи, до розчинення сиру і легкого загустіння соусу, близько 3-5 хвилин. Додаємо за смаком сіль, знімаємо соус з вогню. Додаємо листя базиліка і перемелюємо соус блендером до однорідності. Зберігаємо теплим.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
У каструлі доводимо до кипіння суміш молока і води з додаванням солі. Постійно помішуючи віночком, додаємо в рідину поленту і варимо, помішуючи, до загусання і готовності крупи. Знімаємо з вогню, додаємо вершки і натертий сир.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Ретельно перемішуємо.
Готові рулетики звільняємо від ниток / зубочисток, нарізаємо на довгі косі скибочки. Подаємо з полентою і соусом.
Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом
Приємного апетиту!

Курячі рулетики з полентою і вершковим базиліковим соусом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика