
У цьому пості я пропоную вам цілий комплект з основного блюда, соусу і гарніру, які відмінно поєднуються між собою. При бажанні ви можете замінити будь-яке з перерахованих складових на інше, орієнтуючись на свій смак і наявність інгредієнтів в холодильнику. Але у наведеній комбінації все і без замін дуже смачно.
У складі цієї страви я нарешті розсмакувала поленту – тепер вона буде регулярним гостем на нашому столі.
Інгредієнти на 4 порції:
Для рулетів:
- 4 курячих філе
- 50 г фети
- 3 ст.л. базилікового песто
- сіль і перець за смаком
Для соусу:
- 250 мл жирних вершків (від 30% і жирніше)
- 30 г блакитного сиру
- 20 г натертого пармезану або аналогічного сиру
- пара гілочок зеленого базиліка (тільки листя)
- сіль за смаком
Для гарніру:
- 1 стакан (250 мл) поленти
- 1 стакан молока
- 2,5 склянки води
- 25 г натертого пармезану або аналогічного сиру
- 50 мл жирних вершків
- сіль за смаком
Готуємо рулетики. Кожне філе кладемо на дошку і надрізаємо вздовж паралельно поверхні дошки так, щоб вийшла кишенька.
Змащуємо філе всередині песто.
Кладемо розкрошену фету.

Складаємо філе і заколюємо зубочисткою або перев’язуємо ниткою.

Обсмажуємо на сильному вогні на рослинній олії до золотистої скоринки з усіх боків.

Перекладаємо в вогнетривку форму і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Поки рулетики доходять до готовності, готуємо соус. Вливаємо в кухлик вершки і на середньому вогні доводимо їх до кипіння. Додаємо розкришений блакитний сир і натертий пармезан. Готуємо, помішуючи, до розчинення сиру і легкого загустіння соусу, близько 3-5 хвилин. Додаємо за смаком сіль, знімаємо соус з вогню. Додаємо листя базиліка і перемелюємо соус блендером до однорідності. Зберігаємо теплим.

У каструлі доводимо до кипіння суміш молока і води з додаванням солі. Постійно помішуючи віночком, додаємо в рідину поленту і варимо, помішуючи, до загусання і готовності крупи. Знімаємо з вогню, додаємо вершки і натертий сир.

Ретельно перемішуємо.
Готові рулетики звільняємо від ниток / зубочисток, нарізаємо на довгі косі скибочки. Подаємо з полентою і соусом.

Приємного апетиту!
Leave a Reply