Курячі стегенця, запечені з овочами

Ще одне варіативне блюдо вам в скарбничку. Залежно від набору овочів у вас в холодильнику ви можете його змінювати. У моєму випадку в овочевій основі був солодкий перець, цибулю, помідори черрі і шампіньйони. З таким же успіхом сюди підійдуть кабачки, баклажани і звичайні стиглі помідори замість черрі.
На мій смак, це блюдо самодостатнє і гарніру не вимагає. Але якщо овочів вас здасться мало – варіть рис або картоплю. І те, і інше, буде добре поєднуватися з куркою в такому виконанні.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 курячих стегенець
- 250 г печериць
- 250 г томатів черрі
- 2 великих солодких перці
- 3 середні червоні цибулини
- 1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- 3 ст.л. олії
- 3-4 гілочки свіжого чебрецю (або 1 ч.л. сухого)
- 3 зубчики часнику
- сіль за смаком
Приготування:
Стегенця розрізаємо на стегна і гомілки, кладемо в миску. До них додаємо цілі черрі, розрізані на 8 частин цибулини, розрізані навпіл шампіньйони і нарізаний на середні шматочки солодкий перець. Туди ж відправляємо натертий часник, оцет, масло, чебрець, паприку і сіль.
Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин.
Перекладаємо в вогнетривку форму.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки і овочів, близько 45-50 хвилин. У процесі поливаємо шматочки курки соком з форми.
Подаємо.
Смачного!
Напишіть відгук