Курячі стегенця, запечені з овочами

» » Курячі стегенця, запечені з овочами
Курячі стегенця, запечені з овочами

Ще одне варіативне блюдо вам в скарбничку. Залежно від набору овочів у вас в холодильнику ви можете його змінювати. У моєму випадку в овочевій основі був солодкий перець, цибулю, помідори черрі і шампіньйони. З таким же успіхом сюди підійдуть кабачки, баклажани і звичайні стиглі помідори замість черрі.

На мій смак, це блюдо самодостатнє і гарніру не вимагає. Але якщо овочів вас здасться мало – варіть рис або картоплю. І те, і інше, буде добре поєднуватися з куркою в такому виконанні.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 курячих стегенець
  • 250 г печериць
  • 250 г томатів черрі
  • 2 великих солодких перці
  • 3 середні червоні цибулини
  • 1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 3 ст.л. олії
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю (або 1 ч.л. сухого)
  • 3 зубчики часнику
  • сіль за смаком

 

Курячі стегенця, запечені з овочами

Приготування:

Стегенця розрізаємо на стегна і гомілки, кладемо в миску. До них додаємо цілі черрі, розрізані на 8 частин цибулини, розрізані навпіл шампіньйони і нарізаний на середні шматочки солодкий перець. Туди ж відправляємо натертий часник, оцет, масло, чебрець, паприку і сіль.

Курячі стегенця, запечені з овочами

Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин.

Перекладаємо в вогнетривку форму.

Курячі стегенця, запечені з овочами

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки і овочів, близько 45-50 хвилин. У процесі поливаємо шматочки курки соком з форми.

Подаємо.

Курячі стегенця, запечені з овочами

Смачного!

Курячі стегенця, запечені з овочами обновлено: Січень 20, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика