
У цьому рецепті Азія зустрічається з Італією. На перший погляд поєднання кокосового молока і в’ялених томатів може здатися дивним. Але не сумнівайтеся – результат просто прекрасний. Кокосове молоко тут не домінує – скоріше створює вигідний фон для курки. А в’ялені томати роблять пікантний акцент.
Для цього рецепта я витягла з курячих стегон кістки. Але ви можете їх залишити – у такому випадку тушкувати курку доведеться трохи довше.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 ст.л. картопляного крохмалю
- 1 ст.л. борошна
- 12 курячих стегон без кісток
- 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
- 1 ч.л. солі
- 1 велика цибулина
- 150 г в’ялених томатів
- 1 ч.л. суміші прованських трав
- щіпка меленого чилі
- 2-3 зубчики часнику
- 400 г кокосового молока
- 200 мл курячого бульйону або води
У мисці змішуємо борошно, крохмаль, сіль і чорний перець. Паніруємо в цій суміші курку.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Обсмажуємо шматки курки до золотистої скоринки з двох сторін. Перекладаємо на тарілку.
Цибулю нарізаємо на півкільця. Томати ріжемо соломкою.
Дрібно рубаємо часник.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додаємо томати, часник, чилі, прованські трави і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Вливаємо кокосове молоко і бульйон, перемішуємо.
Обсмажені стегна кладемо в вогнетривку форму, туди ж вливаємо вміст сковороди. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо близько 40 хвилин.
Як варіант, ви можете обійтися без духовки і протушкувати курку прямо в сковороді або сотейнику на конфорці. У такому випадку результат ви отримаєте швидше. Але духовка дає більш ніжну курку.
Подаємо з рисом або пастою, попередньо посипавши нарубаною зеленню базиліка або петрушки (за смаком). При бажанні додаємо трохи лимонного соку.

Смачного!
Leave a Reply