Курячі стегна, запечені в пряному соусі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Розбавлю випічку рецептом курочки 🙂 Це відмінне блюдо вихідного дня – основний продукт і соус вже є в комплекті, залишається тільки доповнити все це гарніром. Сюди ідеально підійде рис басматі – в соусі явно відчуваються індійські нотки, які відмінно увійдуть в контакт з цим сортом рису 😉

При бажанні ви можете не запікати стегна, а зтушкувати їх у тому ж соусі в сотейнику на конфорці.
Інгредієнти для курячих стегон в пряному соусі на 6 порцій:

  • 6 великих курячих стегон (або 12, якщо вони маленькі по вазі)
  • сік 1/2 лайма
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • 1/8 ч.л. кайенского перцю або порошку чилі
  • 1/2 ч.л. меленого коріандру
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • сіль за смаком

Для соусу:

  • 1 велика цибулина
  • 2 великих помідора (у мене 5 дрібних)
  • 3 зубчики часнику
  • шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
  • 1 ч.л. меленої зіри
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 1/3 ч.л. меленої гвоздики
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 1/2 ч.л. меленого кайенского перцю або порошку чилі
  • 1 лайм
  • сіль і цукор за смаком

 

kuritsa-v-pryanom-souse-1

Приготування курячих стегон в пряному соусі:

Всі інгредієнти, крім інгредієнтів для соусу, кладемо в миску і перемішуємо.

kuritsa-v-pryanom-souse-2

Цибулю нарізаємо півкільцями, помідори – кубиками, імбир і часник дрібно рубаємо.

У сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо спеції, імбир і часник. Смажимо ще 1 хвилину. Додаємо помідори і сік лайма, тушкуємо 5 хвилин. Приправляємо за смаком сіллю і цукром. Знімаємо з вогню.

Замариновані курячі стегна кладемо в вогнетривку форму. Додаємо овочевий соус.

kuritsa-v-pryanom-souse-3

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки, близько 45-50 хвилин.

Подаємо з соусом і рисом.

kuritsa-v-pryanom-souse

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.