
Розбавлю випічку рецептом курочки 🙂 Це відмінне блюдо вихідного дня – основний продукт і соус вже є в комплекті, залишається тільки доповнити все це гарніром. Сюди ідеально підійде рис басматі – в соусі явно відчуваються індійські нотки, які відмінно увійдуть в контакт з цим сортом рису 😉
При бажанні ви можете не запікати стегна, а зтушкувати їх у тому ж соусі в сотейнику на конфорці.
Інгредієнти для курячих стегон в пряному соусі на 6 порцій:
- 6 великих курячих стегон (або 12, якщо вони маленькі по вазі)
- сік 1/2 лайма
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1/2 ч.л. меленої зіри
- 1/8 ч.л. кайенского перцю або порошку чилі
- 1/2 ч.л. меленого коріандру
- 1/4 ч.л. меленої кориці
- сіль за смаком
Для соусу:
- 1 велика цибулина
- 2 великих помідора (у мене 5 дрібних)
- 3 зубчики часнику
- шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
- 1 ч.л. меленої зіри
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1/3 ч.л. меленої гвоздики
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 1/2 ч.л. меленого кайенского перцю або порошку чилі
- 1 лайм
- сіль і цукор за смаком
Приготування курячих стегон в пряному соусі:
Всі інгредієнти, крім інгредієнтів для соусу, кладемо в миску і перемішуємо.
Цибулю нарізаємо півкільцями, помідори – кубиками, імбир і часник дрібно рубаємо.
У сковороді розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо спеції, імбир і часник. Смажимо ще 1 хвилину. Додаємо помідори і сік лайма, тушкуємо 5 хвилин. Приправляємо за смаком сіллю і цукром. Знімаємо з вогню.
Замариновані курячі стегна кладемо в вогнетривку форму. Додаємо овочевий соус.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності курки, близько 45-50 хвилин.
Подаємо з соусом і рисом.
Смачного!
Leave a Reply