Курячі стегна, тушковані в кокосовому молоці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 3.67 из 5)
Loading...

Принесла вам рецепт ще однієї страви з легким східним ухилом. Але зовсім не гострої, але приємно ароматної. Дуже смачно з рисом, з локшиною – яєчною або рисовою. Навіть з картоплею нашою рідною і звичною буде непогано. Якщо ви раптом захочете погостріше – просто додайте в блюдо на етапі обсмажування цибулі один дрібно нарізаний перчик чилі (якщо порубаєте його не очищаючи від насіння, буде ще гостріше).
Я пропоную вийняти кісточки з стегон – так вони приготуються швидше. Кістки можна залишити, але в такому випадку тушкувати стегна доведеться довше.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 10 курячих стегон (кістки витягти)
  • 2 середні моркви
  • 1 середня цибулина
  • шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубані стані)
  • 2 зубчики часнику
  • сіль і перець за смаком
  • 400 мл кокосового молока

kurinye-bedra-v-kokosovom-moloke-1
Цибулю дрібно рубаємо, моркву нарізаємо на тонкі півкруги.
kurinye-bedra-v-kokosovom-moloke-2
Кожне стегно розрізаємо на 2 частини.
У сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У три заходи обсмажуємо стегна до золотистої скоринки з обох сторін.
kurinye-bedra-v-kokosovom-moloke-3


Перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо нагрів до середнього і кладемо в сотейник цибулю і моркву. Смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Додаємо дрібно нарізані імбир і часник, смажимо, помішуючи, ще хвилину.
kurinye-bedra-v-kokosovom-moloke-4
Повертаємо в сотейник курку, вливаємо кокосове молоко, солимо за смаком, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до готовності, близько 20 хвилин.
kurinye-bedra-v-kokosovom-moloke-5
Подаємо, посипавши нарубленною кінзою (за бажанням). Рекомендації по гарніру дивіться в анотації.
kurinye-bedra-v-kokosovom-moloke
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.