
Пропоную вам простий варіант, як урізноманітнити звичні фрикадельки. Маленькі кульки моцарели прямо просяться всередину фаршу. Причому фарш може бути не тільки курячий, як в цьому рецепті, але і свинячий, яловичий, змішаний, а за певних умов навіть рибний.
Ці фрикадельки особливо гарні гарячими, відразу ж після приготування – поки моцарелла ще розтанувша. Після розігріву такого ефекту вже не буде, на жаль.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 1 кг курячого фаршу
- 2 яйця
- 1 ч.л. сухого орегано
- 4 ст.л. панірувальних сухарів
- 30 г пармезану або аналогічного терткового сиру
- 2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
- 24 кульки міні-моцарели
- 2 ст.л. борошна
Для соусу:
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 400 г томатів у власному соку
- 1/2 ч.л. сухого базиліка
- сіль і цукор за смаком
Кладемо в миску фарш. Додаємо натертий часник і пармезан, яйця, панірувальні сухарі, орегано, сіль і перець за смаком.
Добре вимішуємо.
Ділимо фарш на 24 частини. З кожної формуємо коржик, в центр якого кладемо кульку моцарелли.
Загортаємо краї на сир і формуємо круглу фрикадельку.

Обвалююємо у борошні.

Повторюємо з рештою фаршем та сиром.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Обсмажуємо фрикадельки з усіх боків до золотистої скоринки. Перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Поки доходять фрикадельки, готуємо соус. Цибулю і часник дрібно рубаємо. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Додаємо часник і орегано, смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Додаємо розім’яті томати разом з соком, доводимо до кипіння й тушкуємо без кришки 10 хвилин. Додаємо за смаком сіль і цукор.

Подаємо фрикадельки з соусом. Як гарнір відмінно підходить рис.

Смачного!
Leave a Reply