
Сьогодні у мене є відмінний рецепт для тих, хто дотримується посту. Ну і для вегетаріанців, звичайно.
Такий кус-кус – відмінний гарнір для м’яса, риба або птиці і в той же час смачне самостійне блюдо. Просто додайте в нього більше овочів і грибів. Овочевий набір, звичайно ж, можна варіювати за своїм смаком і залежно від сезону / наявності тих чи інших овочів в холодильнику.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 середня цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 невеликий солодкий перець
- 150 г печериць
- 150 г кус-куса
- 1 ст.л. рослинного масла + ще трохи для смаження овочів
- сіль за смаком
Приготування:
Дрібно рубаємо цибулю і часник. Дрібно нарізаємо солодкий перець, гриби ріжемо на тонкі пластинки.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і солодкий перець і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Солимо за смаком.
Додаємо гриби і часник, смажимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Паралельно заливаємо кус-кус окропом, додаємо трохи солі.
Варимо 1-2 хвилини, потім вимикаємо і тримаємо під кришкою, поки кус-кус не набубнявіє. У готовий кус-кус додаємо 1 ст.л. рослинного масла і розпушуємо його виделкою. Додаємо в сковороду до овочів і перемішуємо.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply