Кус-кус з грибами і солодким перцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні у мене є відмінний рецепт для тих, хто дотримується посту. Ну і для вегетаріанців, звичайно.
Такий кус-кус – відмінний гарнір для м’яса, риба або птиці і в той же час смачне самостійне блюдо. Просто додайте в нього більше овочів і грибів. Овочевий набір, звичайно ж, можна варіювати за своїм смаком і залежно від сезону / наявності тих чи інших овочів в холодильнику.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 середня цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 невеликий солодкий перець
  • 150 г печериць
  • 150 г кус-куса
  • 1 ст.л. рослинного масла + ще трохи для смаження овочів
  • сіль за смаком

kus-kus-s-gribami-1

Приготування:

Дрібно рубаємо цибулю і часник. Дрібно нарізаємо солодкий перець, гриби ріжемо на тонкі пластинки.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і солодкий перець і смажимо, помішуючи, 5 хвилин. Солимо за смаком.

kus-kus-s-gribami-2

Додаємо гриби і часник, смажимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

kus-kus-s-gribami-3

Паралельно заливаємо кус-кус окропом, додаємо трохи солі.

kus-kus-s-gribami-4

Варимо 1-2 хвилини, потім вимикаємо і тримаємо під кришкою, поки кус-кус не набубнявіє. У готовий кус-кус додаємо 1 ст.л. рослинного масла і розпушуємо його виделкою. Додаємо в сковороду до овочів і перемішуємо.

Подаємо.

kus-kus-s-gribami

Смачного!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.