
Давненько я не готувала нові варіанти лазаньї – чесно кажучи, мені вже почало здаватися, що я її наїлася і більше зовсім не хочу. Навіть і не знаю, що сподвигло мене вийняти з шафи сухі листи і приготувати цю лазанью. Але в підсумку всі, хто її їв, залишилися дуже і дуже задоволені моїм рішенням. Пропоную і вам приготувати цей варіант лазаньї.
Я використовувала тут фарш зі свинини, але ви можете замінити його на яловичий, змішаний або навіть курячий (тільки з темного м’яса).
Інгредієнти для лазаньї зі свининою та овочами на форму 19 * 26 см:
Для м’ясного соусу:
- 1 середня цибулина
- 1 великий солодкий перець
- 200 г зеленого горошку (заморожений розморозити)
- 1 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий)
- 600 г томатів у власному соку
- сіль і цукор за смаком
Для білого соусу:
- 60 г вершкового масла
- 2 ст.л. борошна
- 500 мл молока
- 250 г рікотти
- сіль за смаком
- 500 г моцарели
- сухі листи для лазаньї
Приготування лазаньї зі свининою та овочами:
Листи для лазаньї заливаємо окропом і залишаємо. Важливо стежити, щоб листки не злиплися.
Дрібно рубаємо цибулю і перець. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
Додаємо фарш і смажимо, помішуючи, поки він не втратить рожевий колір
Додаємо розім’яті томати разом із соком, доводимо до кипіння й тушкуємо 10 хвилин. Додаємо горошок і тушкуємо ще 5 хвилин.
Знімаємо з вогню.
Готуємо білий соус. У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, до злегка золотистого кольору. Постійно помішуючи віночком, тонкою цівкою вливаємо молоко. Варимо, помішуючи, до закипання, потім, все так же помішуючи, до загустання соусу.
Знімаємо з вогню, додаємо рікотту і перемішуємо.
Збираємо лазанью. На дно форми кладемо пару ложок білого соусу і розмазуємо. На нього кладемо листи лазаньї, знову змащуємо соусом і посипаємо натертою на крупній тертці моцарелою. Зверху кладемо третину м’ясного соусу. Накриваємо листами. Повторюємо шари двічі. Останній шар м’ясного соусу накриваємо листами, змащуємо залишками білого соусу і посипаємо залишками моцарелли.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Готовій лазанії даємо постояти 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply