Лазанья зі свининою та овочами

» » Лазанья зі свининою та овочами
Лазанья зі свининою та овочами

Давненько я не готувала нові варіанти лазаньї – чесно кажучи, мені вже почало здаватися, що я її наїлася і більше зовсім не хочу. Навіть і не знаю, що сподвигло мене вийняти з шафи сухі листи і приготувати цю лазанью. Але в підсумку всі, хто її їв, залишилися дуже і дуже задоволені моїм рішенням. Пропоную і вам приготувати цей варіант лазаньї.

Я використовувала тут фарш зі свинини, але ви можете замінити його на яловичий, змішаний або навіть курячий (тільки з темного м’яса).

Інгредієнти для лазаньї зі свининою та овочами на форму 19 * 26 см:

Для м’ясного соусу:

  • 1 середня цибулина
  • 1 великий солодкий перець
  • 200 г зеленого горошку (заморожений розморозити)
  • 1 кг м’ясного фаршу (у мене свинячий)
  • 600 г томатів у власному соку
  • сіль і цукор за смаком

Для білого соусу:

  • 60 г вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 500 мл молока
  • 250 г рікотти
  • сіль за смаком
  • 500 г моцарели
  • сухі листи для лазаньї

Приготування лазаньї зі свининою та овочами:

Листи для лазаньї заливаємо окропом і залишаємо. Важливо стежити, щоб листки не злиплися.

 

Лазанья зі свининою та овочами

Дрібно рубаємо цибулю і перець. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і перець, смажимо, помішуючи, 5 хвилин.

Лазанья зі свининою та овочами

Додаємо фарш і смажимо, помішуючи, поки він не втратить рожевий колір

Лазанья зі свининою та овочами

Додаємо розім’яті томати разом із соком, доводимо до кипіння й тушкуємо 10 хвилин. Додаємо горошок і тушкуємо ще 5 хвилин.

Лазанья зі свининою та овочами

Знімаємо з вогню.

Готуємо білий соус. У сотейнику на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, до злегка золотистого кольору. Постійно помішуючи віночком, тонкою цівкою вливаємо молоко. Варимо, помішуючи, до закипання, потім, все так же помішуючи, до загустання соусу.

Знімаємо з вогню, додаємо рікотту і перемішуємо.

Лазанья зі свининою та овочами

Збираємо лазанью. На дно форми кладемо пару ложок білого соусу і розмазуємо. На нього кладемо листи лазаньї, знову змащуємо соусом і посипаємо натертою на крупній тертці моцарелою. Зверху кладемо третину м’ясного соусу. Накриваємо листами. Повторюємо шари двічі. Останній шар м’ясного соусу накриваємо листами, змащуємо залишками білого соусу і посипаємо залишками моцарелли.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Готовій лазанії даємо постояти 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо і подаємо.

Лазанья зі свининою та овочами

Смачного!

Лазанья зі свининою та овочами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика