Лазанія

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Лазанья 2

Інгредієнти

  • 200-250 г листів лазанії
  • 1 кг фаршу
  • 500 г помідорів
  • 200 г цибулі
  • 150 г моркви
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 літр молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 300 г твердого сиру
  • 50 г пармезану
  • сіль
  • перець
  • рослинне масло

127_010077yvi_0210_b
ПриготуванняЛазанья – популярне блюдо італійської кухні.
Зараз, практично у всіх супермаркетах, можна купити листи для лазаньї.
Продаються вони у відділах з макаронними виробами.
Лазанья – страва хоч і дуже смачне, але дуже поживне. Якщо у вас залишилася готова лазанья, її можна заморозити.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
127_0277yvi_0226_b
Цибулю дрібно нарізати.
127_0377yvi_0229_b


Часник дрібно нарізати.
127_0477yvi_0233_b
Моркву натерти на середній тертці.
127_0577yvi_0238_b
З помідорів зняти шкірку, м’якоть подрібнити в блендері або натерти на тертці.
127_0677yvi_0241_b
Цибулю і часник обсмажити на олії.
127_0777yvi_0250_b
Додати моркву, обсмажити.
127_08555h1_0255_bДодати фарш, посолити, поперчити, тушкувати до готовності (приблизно 20-25 хвилин).
127_09555h1_0264_b
Додати помідори, тушкувати ще 5 хвилин.
127_010555h1_0267_b
Готуємо соус “Бешамель”.
Масло розтопити.
127_011555h1_0272_b
Коли масло повністю розтопиться, додати борошно, добре перемішати.
Злегка обсмажити.
127_012555h1_0278_b
Потім тонкою цівкою влити молоко, добре перемішати, довести до кипіння.
Нагрівати до тих пір, поки соус не стане по консистенції нагадувати рідку сметану.
Головне, стежити, щоб не утворилися грудочки.
Соус трохи посолити, за смаком можна додати мускатний горіх або часник.
127_013555h1_0286_b
Сир натерти на середній тертці.
127_01419wb9_0292_b
Пармезан натерти на дрібній тертці.
127_01519wb9_0297_b
У форму для запікання (у мене форма 25х35 см і висотою 5 см) викласти листи лазаньї (уважно прочитайте інструкцію на упаковці, деякі фірми пропонують листи лазаньї відварити, деякі – використовувати сухі листи, але я ніколи аркуші не відварюю, вони добре проготавліваются за рахунок соусу).
127_01619wb9_0303_b
На листи лазаньї викласти половину м’ясного соусу.
127_01719wb9_0309_b
Потім викласти 1/3 соусу “Бешамель”.
127_01819wb9_0317_b
Посипати половиною натертого сиру.
127_01992qza_0323_b
Накрити листами лазаньї.
127_02092qza_0328_b
Викласти залишившийся м’ясний соус.
127_02192qza_0333_b
Змастити соусом “Бешамель”.
127_02292qza_0341_b
Посипати сиром.
127_02392qza_0347_b
Знову викласти листи.
127_02492qza_0353_b
Змастити залишившимся соусом “Бешамель”.
Поставити в духовку.
Запікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
127_02592f6v_0375_b
Готову лазанью вийняти, посипати пармезаном (можна трохи Пармезану відкласти, щоб посипати ним готову лазанью), поставити в духовку ще на 5-10 хвилин.
127_02692f6v_0368_b
До лазанїї можна подати томатний соус: обсмажити 100 г дрібно нарізаної цибулі і 2 зубчики дрібно нарізаного часнику.
Додати 300 г помідорів (очищених від шкірки і дрібно нарізаних), посолити, поперчити, тушкувати 5-10 хвилин.
127_0174t8d_0579_6giПриємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.