Ледачі голубці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Ленивые голубцы

А ви вже чули про ледачі голубці? Так-так, саме ледачі! Прості і легкі в приготуванні вони запросто стануть одним з найулюбленіших страв вашої родини!
Приготовлені під невигадливим на перший погляд сметано-томатним соусом, вони набувають дійсно легкі і ніжні смакові обриси! А аромат, що доноситься з духовки, буде викликати все більший і більший апетит і нетерпіння до процесу їх поїдання!

Отже, які ж продукти нам знадобляться для приготування цієї страви :

  • капуста білокачанна – 400 г
  • фарш – 500 г
  • рис відварний – 200 г
  • ріпчаста цибуля – 150 г
  • сметана (10-20 %) – 250 г
  • рослинне масло – для смаження
  • томатна паста ( або кетчуп ) – 250 г
  • сіль
  • перець
  • панірувальні сухарі

Як приготувати ліниві голубці :

1 . Спочатку гарненько миємо нашу капусту і видаляємо погані листя . Після цього нарізаємо її на невеликі квадратики (приблизно в 1-1.5 см). Висипаємо їх у якусь посудину і заливаємо крутим окропом. Накриваємо зверху кришкою і даємо постояти їм близько 5-7 хвилин ( щоб вони досить розм’якли ) . Після цього зливаємо воду , а капусту трохи віджимаємо .
2 . Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо її. Після цього змішуємо капусту з цибулею , фаршем , відвареним рисом. Все це солимо і перчимо , а потім як слід перемішуємо.
До речі , для цього рецепта ви запросто можете вибрати будь-який фарш за смаком (свинячий , яловичий , а найкраще свинячо- яловичий ) .
3 . Тим часом формуємо з приготованого нами фаршу « котлети » , а після обвалююємо їх у панірувальних сухарях.
4 . Обсмажуємо котлети з двох сторін на розігрітій сковорідці (і змащеній олією ) до утворення золотистої рум’яної скоринки ( однак до повної готовності їх смажити не потрібно).
5 . Після цього змішуємо в окремій мисочці сметану разом з томатною пастою. У даному випадку томатну пасту можна замінити кетчупом (або іншим вашим улюбленим томатним соусом) . Заливку можна трішки підперчити (якщо ви шанувальник гострих страв) .
6 . Викладаємо наші голубці у форму для запікання , а зверху поливаємо їх приготованим сметано – томатним соусом. Відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо голубці протягом 40-45 хвилин при температурі в 180 градусів (до повної готовності) .

Подаємо ліниві голубці з духовки гарячими і зі сметаною ! Тарілку ж з готовим блюдом можна за бажанням прикрасити свіжою рубаною зеленню !

15_03_02_13_13

Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.