А ви вже чули про ледачі голубці? Так-так, саме ледачі! Прості і легкі в приготуванні вони запросто стануть одним з найулюбленіших страв вашої родини!
Приготовлені під невигадливим на перший погляд сметано-томатним соусом, вони набувають дійсно легкі і ніжні смакові обриси! А аромат, що доноситься з духовки, буде викликати все більший і більший апетит і нетерпіння до процесу їх поїдання!
Отже, які ж продукти нам знадобляться для приготування цієї страви :
- капуста білокачанна – 400 г
- фарш – 500 г
- рис відварний – 200 г
- ріпчаста цибуля – 150 г
- сметана (10-20 %) – 250 г
- рослинне масло – для смаження
- томатна паста ( або кетчуп ) – 250 г
- сіль
- перець
- панірувальні сухарі
Як приготувати ліниві голубці :
1 . Спочатку гарненько миємо нашу капусту і видаляємо погані листя . Після цього нарізаємо її на невеликі квадратики (приблизно в 1-1.5 см). Висипаємо їх у якусь посудину і заливаємо крутим окропом. Накриваємо зверху кришкою і даємо постояти їм близько 5-7 хвилин ( щоб вони досить розм’якли ) . Після цього зливаємо воду , а капусту трохи віджимаємо .
2 . Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо її. Після цього змішуємо капусту з цибулею , фаршем , відвареним рисом. Все це солимо і перчимо , а потім як слід перемішуємо.
До речі , для цього рецепта ви запросто можете вибрати будь-який фарш за смаком (свинячий , яловичий , а найкраще свинячо- яловичий ) .
3 . Тим часом формуємо з приготованого нами фаршу « котлети » , а після обвалююємо їх у панірувальних сухарях.
4 . Обсмажуємо котлети з двох сторін на розігрітій сковорідці (і змащеній олією ) до утворення золотистої рум’яної скоринки ( однак до повної готовності їх смажити не потрібно).
5 . Після цього змішуємо в окремій мисочці сметану разом з томатною пастою. У даному випадку томатну пасту можна замінити кетчупом (або іншим вашим улюбленим томатним соусом) . Заливку можна трішки підперчити (якщо ви шанувальник гострих страв) .
6 . Викладаємо наші голубці у форму для запікання , а зверху поливаємо їх приготованим сметано – томатним соусом. Відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо голубці протягом 40-45 хвилин при температурі в 180 градусів (до повної готовності) .
Подаємо ліниві голубці з духовки гарячими і зі сметаною ! Тарілку ж з готовим блюдом можна за бажанням прикрасити свіжою рубаною зеленню !
Всім смачного!