Всі мої дорогі товариші, яких я періодично годую, вже давно звикли з каперсами – ніхто не крутить носом, все їдять. А все тому, що використовуються вони (каперси) в міру і до місця. Сьогодні я хочу поділитися з вами ще одним рецептом, до складу якого входить цей досить екзотичний для нас продукт.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 курячих філе
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. вершкового масла (50 г)
- 3 ст.л. білого сухого вина
- 3 ст.л. лимонного соку
- 2 ст.л. каперсів
- невеликий пучок петрушки
- сіль і перець за смаком
Кожне філе розрізаємо навпіл уздовж на 2 частини.
Солимо і перчимо до смаку, обвалююємо у борошні.
Обсмажуємо на олії на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
Зелень і каперси дрібно рубаємо.
У сковороду, де смажилася курятина, вливаємо вино і добре розмішуємо, щоб розчинити всі коричневі грудочки, що залишилися від смаження. Уварюємо рідину вдвічі.
Знімаємо з вогню, додаємо в сковороду вершкове масло, лимонний сік і зелень з каперсами. Перемішуємо.
Поливаємо грудки соусом і подаємо.
Смачного!