Лисички в сметані

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Лисички в сметане 1

Лисички, є незліченна кількість рецептів їх приготування, а в цій статті я розповім про те, як зробити з них ніжний гарнір. Лисички в сметані відмінно прикрасять святковий стіл, підкресливши основне блюдо, або ж будуть приємним сюрпризом для домашніх під час вашої повсякденної трапези.

  • Лисички 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки (середніх)
  • Сметана 250 грам
  • Олія оливкова 2 столових ложки

141398250633290fa29
Лисички замочіть у великій тарілці з прохолодною водою, щоб від них відійшла вся грязь і дрібні гілочки. Для цього буде потрібно близько 15-20 хвилин. Після дістаньте гриби, обсушіть паперовим рушником, зріжте бруд, який не вдалося відмити. Великі лисички покришите на шматочки, щоб їх було легше приготувати.
Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння, промийте, відсікаючи корінці і покришите будь-яким зручним для вас способом.
141398250673390dcd1
Нарізану цибулю складіть в сковороду і обсмажуйте з допомогою оливкового масла доти, поки вона не стане прозорою. Потім додайте до неї лисички і продовжуйте готувати на сильному вогні. Постійно перемішуйте поки вся вода не випарується. В середньому на це йде близько 10-12 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.
1413982506794b87321


Тепер потрібно перекласти смажені гриби з цибулею з сковороди в каструлю з товстим дном. Додайте сметану і гарненько перемішайте. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, закрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Після цього готові лисички в сметані можна подавати!
Подавайте лисички в сметані гарячими, до вареної картоплі, м’яса або рису. Ніякий додатковий соус, як правило не потрібно, просто прикрасьте зеленню.
– Для додання додаткового смаку і аромату, можна додати в лисички пару зубчиків часничку.
– У багатьох рецептах настійно рекомендують використовувати для смаження вершкове, а не рослинне масло.
– Якщо у вас немає підходящої каструлі, спочатку використовуйте сковороду з товстим дном, але, можливо, буде потрібно додати трохи води.
– Сметану можна замінити жирними вершками.
1413982506321f729eb0915
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.