
Лисички, є незліченна кількість рецептів їх приготування, а в цій статті я розповім про те, як зробити з них ніжний гарнір. Лисички в сметані відмінно прикрасять святковий стіл, підкресливши основне блюдо, або ж будуть приємним сюрпризом для домашніх під час вашої повсякденної трапези.
- Лисички 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста 3 штуки (середніх)
- Сметана 250 грам
- Олія оливкова 2 столових ложки
Лисички замочіть у великій тарілці з прохолодною водою, щоб від них відійшла вся грязь і дрібні гілочки. Для цього буде потрібно близько 15-20 хвилин. Після дістаньте гриби, обсушіть паперовим рушником, зріжте бруд, який не вдалося відмити. Великі лисички покришите на шматочки, щоб їх було легше приготувати.
Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння, промийте, відсікаючи корінці і покришите будь-яким зручним для вас способом.
Нарізану цибулю складіть в сковороду і обсмажуйте з допомогою оливкового масла доти, поки вона не стане прозорою. Потім додайте до неї лисички і продовжуйте готувати на сильному вогні. Постійно перемішуйте поки вся вода не випарується. В середньому на це йде близько 10-12 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.
Тепер потрібно перекласти смажені гриби з цибулею з сковороди в каструлю з товстим дном. Додайте сметану і гарненько перемішайте. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, закрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Після цього готові лисички в сметані можна подавати!
Подавайте лисички в сметані гарячими, до вареної картоплі, м’яса або рису. Ніякий додатковий соус, як правило не потрібно, просто прикрасьте зеленню.
– Для додання додаткового смаку і аромату, можна додати в лисички пару зубчиків часничку.
– У багатьох рецептах настійно рекомендують використовувати для смаження вершкове, а не рослинне масло.
– Якщо у вас немає підходящої каструлі, спочатку використовуйте сковороду з товстим дном, але, можливо, буде потрібно додати трохи води.
– Сметану можна замінити жирними вершками.

Приємного апетиту!
Leave a Reply