Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок

» » Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок

Соковитий лосось, засмажений на сковороді в мигдальних пластівцях, та з ніжним соусом зі свіжих лисичок, та з гарніром з Кабачково-картопляних оладок – це ж так по-літньому! Блюдо виходить досить легким і не вимагає включення духовки, тому для спеки – саме те. Готується нескладно, тому не лякаємося – і пробуємо. Це дуже смачно.

Якщо кабачкові оладки як гарнір вас з якоїсь причини не влаштовують, ви можете замінити їх на картоплю або поленту.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 шматків філе лосося без шкіри по 150-180 г кожен
  • 50 г мигдальних пластівців
  • 1 яйце
  • сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • 300 г лисичок
  • 1 невелика цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 200 мл жирних вершків (22-30%)
  • сіль за смаком

Для оладок:

  • 1 середній кабачок цукіні, близько 300 г (можна взяти звичайний кабачок)
  • 6 невеликих картоплин
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 яйце
  • сіль за смаком

Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок


Готуємо соус. Дрібно рубаємо цибулю і часник. Лисички нарізаємо не дуже дрібно, найменші залишаємо як є.
У сотейнику розігріваємо на середньому вогні 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Додаємо лисички і смажимо, помішуючи, ще 5 хвилин. Додаємо часник, смажимо ще 1 хвилину.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і варимо до обволікаючої консистенції.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Частину лисичок залишаємо для подачі, решта соусу перебиваємо блендером. Відставляємо убік.
Рибу солимо і перчимо за смаком. Яйце збиваємо виделкою. Вмочаємо кожен шматок лосося однією стороною в яйце, потім паніруємо (теж одну сторону) в мигдальних пелюстках.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Картопля і кабачок тремо на крупній тертці. Віджимаємо сік. Додаємо борошно і яйце, солимо за смаком і перемішуємо.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Смажимо на олії невеликі круглі оладки.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Зберігаємо теплими.
На сковороду з маслом кладемо рибу паніруванням вниз і смажимо 2-3 хвилини.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини, до готовності.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Подаємо рибу на подушці з оладок з соусом з лисичок.
Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок
Смачного!

Лосось з мигдальною скоринкою і соусом з лисичок обновлено: Січень 31, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика