
На місці лосося могла виявитися будь-яка інша риба, але обставини склалися саме так, а не інакше. Брандад (це і є хрустка скоринка) можна покласти на будь-яку рибу – тріску, дораду і навіть на скумбрію. В принципі, і куряча грудка, приготована в духовці з такою скоринкою, теж буде дуже смачною.
Гарнір у мене банальний – картопляне пюре із зеленню. Його можна замінити на пюре з горошку або брокколі, на рис або просто печені овочі.
Інгредієнти на 4 порції:
4 шматки філе лосося без шкіри, близько 180-200 г кожен
Для скоринки:
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 100 г мигдалю
- 75 г панірувальних сухарів
- 1 жовток
- 1/3 ч.л. меленого мускатного горіха
- 3-4 гілочки свіжого чебрецю
- сіль за смаком
Для соусу:
- 6-8 гілочок естрагону
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. яблучного або білого винного оцту
- 1 ст.л. цукрової пудри
- сіль за смаком
Приготування лосося з венігретом:
Готуємо корочку (брандад). Вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібного стану.
Додаємо листочки чебрецю і інші інгредієнти.
Перемішуємо до однорідного стану.
Кладемо масу на лист пергаменту.
Накриваємо другим листом і розгортаємо качалкою до товщини приблизно 2 мм.
Кладемо в морозилку до повного застигання, хвилин на 10.
Рибу кладемо на застелений фольгою деко. На кожен шматок кладемо шматок масляної заготовки.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 15-20 хвилин, до готовності риби і золотистої скоринки (тут кращий верхній режим духовки або конвекція).
Поки запікається риба, готуємо соус. Кладемо всі інгредієнти в чашу блендера (від естрагону беремо тільки листочки) і перемелюємо до однорідного стану.
Готову рибу подаємо з пюре і соусом.
Смачного!
Leave a Reply