Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

» » Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом
Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

На місці лосося могла виявитися будь-яка інша риба, але обставини склалися саме так, а не інакше. Брандад (це і є хрустка скоринка) можна покласти на будь-яку рибу – тріску, дораду і навіть на скумбрію. В принципі, і куряча грудка, приготована в духовці з такою скоринкою, теж буде дуже смачною.

Гарнір у мене банальний – картопляне пюре із зеленню. Його можна замінити на пюре з горошку або брокколі, на рис або просто печені овочі.

Інгредієнти на 4 порції:

4 шматки філе лосося без шкіри, близько 180-200 г кожен

Для скоринки:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г мигдалю
  • 75 г панірувальних сухарів
  • 1 жовток
  • 1/3 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 3-4 гілочки свіжого чебрецю
  • сіль за смаком

Для соусу:

  • 6-8 гілочок естрагону
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. яблучного або білого винного оцту
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • сіль за смаком

 

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Приготування лосося з венігретом:

Готуємо корочку (брандад). Вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібного стану.

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Додаємо листочки чебрецю і інші інгредієнти.

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Перемішуємо до однорідного стану.

Кладемо масу на лист пергаменту.

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Накриваємо другим листом і розгортаємо качалкою до товщини приблизно 2 мм.

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Кладемо в морозилку до повного застигання, хвилин на 10.

Рибу кладемо на застелений фольгою деко. На кожен шматок кладемо шматок масляної заготовки.

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 15-20 хвилин, до готовності риби і золотистої скоринки (тут кращий верхній режим духовки або конвекція).

Поки запікається риба, готуємо соус. Кладемо всі інгредієнти в чашу блендера (від естрагону беремо тільки листочки) і перемелюємо до однорідного стану.

Готову рибу подаємо з пюре і соусом.

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом

Смачного!

Лосось з хрусткою скоринкою і естрагоновим вінегретом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика