
Ці голубці, називаються «ледачими», тому що вам не доведеться возитися з капустяним листям, та й робляться вони набагато простіше, ніж звичайні голубці. От тільки за смаком нітрохи їм не поступаються. Ліниві голубці виходять дуже соковиті, ніжні, ароматні.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 200 г
- Цибуля ріпчаста 60 г
- Петрушка 2 г
- Кріп 2 г
- Часник 4 г
- Чебрець 1 г
- Лист лавровий 1 шт.
- Йогурт знежирений 1 шт.
- Бульйон курячий 100 г
- Яловичина м’якоть 150 г
- Курка стегно без кістки та шкіри 90 г
- Паста томатна 30 г
- Суміш 5 перців 1 г
- Кмин мелений 1 г
- Сіль за смаком
Очистіть і дрібно нарубайте цибулю і часник, капусту наріжте тонкою соломкою, відокремте листочки чебрецю.
Змастіть дно сотейника двома краплями оливкової олії і обсмажте половину цибулі та часнику на середньому вогні протягом 30 секунд. Додайте капусту, кмин і обсмажуйте все разом ще 2 хвилини, постійно помішуючи.
Додайте в капусту бульйон, томатну пасту і лавровий лист. Закрийте сотейник кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні.

Яловичину і курку наріжте крупно і пропустіть через м’ясорубку.

У фарш додайте половину, що залишилася часнику та цибулі, суміш «5 перців», дрібку солі, ретельно перемішайте, відбийте фарш і сформуйте м’ясні кульки діаметром 4 сантиметри.

Посипте капусту листочками чебрецю, викладіть м’ясні кульки, закрийте кришкою або фольгою і тушкуйте все разом 10 хвилин на слабкому вогні. Дрібно порубати листя кропу і змішайте їх з йогуртом.

На дно тарілки викладіть капусту, зверху м’ясні кульки, полийте йогуртом, прикрасьте листям петрушки і подавайте.

Смачного!
Leave a Reply