Макарони з сиром і шинкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Макарони з сиром (вони ж mac & cheese ) – класика американської домашньої кухні. В принципі , це поєднання продуктів не чуже і радянській людині , але у нас з цим було простіше – зварив макарони ,зсмішавши з сиром – і наминай . У даному випадку макарони змішуються з сиром , вершками та іншими наповнювачами і запікаються в духовці під скоринкою з все того ж сиру і хлібних крихт. Дуже смачно.

До речі , це ще й чудовий варіант для утилізації вчорашніх макаронів (якщо вони були зварені в надлишку і не були заправлені ) . Якщо хтось ще так не готує – беремо на озброєння.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 400 г короткої пасти (у сухому вигляді)
  • 300 г напівтвердого сиру
  • 400 г копчено- вареної шинки
  • 150 мл жирних вершків (від 30 %)
  • 3-4 скибочки білого хліба
  • 1 зубчик часнику або 1 / 2 ч.л. сушеного гранульованого часнику
  • сіль за смаком

makarony-s-syrom-1
Пасту відварюємо в підсоленій воді до готовності. Відкидаємо на друшляк.
makarony-s-syrom-4
Шинку нарізаємо дрібними кубиками.
makarony-s-syrom-2


Сир тремо на крупній терці.
makarony-s-syrom-3
З хліба зрізаємо сккірки, м’якуш подрібнюємо в блендері в крихту.
makarony-s-syrom-6
Макарони змішуємо з 2/3 сиру, шинкою і вершками, при необхідності додатково солимо.
makarony-s-syrom-5
Перекладаємо в вогнетривку форму і посипаємо сиром, що залишився і крихтами.
makarony-s-syrom-7
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до рум’яної скоринки, близько 25 хвилин.
makarony-s-syrom-8
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.