Макарони з сиром і шинкою

» » Макарони з сиром і шинкою
Макарони з сиром і шинкою

Макарони з сиром (вони ж mac & cheese ) – класика американської домашньої кухні. В принципі , це поєднання продуктів не чуже і радянській людині , але у нас з цим було простіше – зварив макарони ,зсмішавши з сиром – і наминай . У даному випадку макарони змішуються з сиром , вершками та іншими наповнювачами і запікаються в духовці під скоринкою з все того ж сиру і хлібних крихт. Дуже смачно.

До речі , це ще й чудовий варіант для утилізації вчорашніх макаронів (якщо вони були зварені в надлишку і не були заправлені ) . Якщо хтось ще так не готує – беремо на озброєння.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 400 г короткої пасти (у сухому вигляді)
  • 300 г напівтвердого сиру
  • 400 г копчено- вареної шинки
  • 150 мл жирних вершків (від 30 %)
  • 3-4 скибочки білого хліба
  • 1 зубчик часнику або 1 / 2 ч.л. сушеного гранульованого часнику
  • сіль за смаком

Макарони з сиром і шинкою
Пасту відварюємо в підсоленій воді до готовності. Відкидаємо на друшляк.
Макарони з сиром і шинкою
Шинку нарізаємо дрібними кубиками.
Макарони з сиром і шинкою
Сир тремо на крупній терці.
Макарони з сиром і шинкою
З хліба зрізаємо сккірки, м’якуш подрібнюємо в блендері в крихту.
Макарони з сиром і шинкою
Макарони змішуємо з 2/3 сиру, шинкою і вершками, при необхідності додатково солимо.
Макарони з сиром і шинкою
Перекладаємо в вогнетривку форму і посипаємо сиром, що залишився і крихтами.
Макарони з сиром і шинкою
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до рум’яної скоринки, близько 25 хвилин.
Макарони з сиром і шинкою
Смачного!

Макарони з сиром і шинкою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика