
Макарони з сиром (вони ж mac & cheese ) – класика американської домашньої кухні. В принципі , це поєднання продуктів не чуже і радянській людині , але у нас з цим було простіше – зварив макарони ,зсмішавши з сиром – і наминай . У даному випадку макарони змішуються з сиром , вершками та іншими наповнювачами і запікаються в духовці під скоринкою з все того ж сиру і хлібних крихт. Дуже смачно.
До речі , це ще й чудовий варіант для утилізації вчорашніх макаронів (якщо вони були зварені в надлишку і не були заправлені ) . Якщо хтось ще так не готує – беремо на озброєння.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 400 г короткої пасти (у сухому вигляді)
- 300 г напівтвердого сиру
- 400 г копчено- вареної шинки
- 150 мл жирних вершків (від 30 %)
- 3-4 скибочки білого хліба
- 1 зубчик часнику або 1 / 2 ч.л. сушеного гранульованого часнику
- сіль за смаком
Пасту відварюємо в підсоленій воді до готовності. Відкидаємо на друшляк.
Шинку нарізаємо дрібними кубиками.
Сир тремо на крупній терці.

З хліба зрізаємо сккірки, м’якуш подрібнюємо в блендері в крихту.

Макарони змішуємо з 2/3 сиру, шинкою і вершками, при необхідності додатково солимо.

Перекладаємо в вогнетривку форму і посипаємо сиром, що залишився і крихтами.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до рум’яної скоринки, близько 25 хвилин.

Смачного!
Leave a Reply