М’ясна запіканка з кабачками

» » М’ясна запіканка з кабачками
М’ясна запіканка з кабачками

Сьогодні у нас на вечерю м’ясна запіканка з кабачками! Моя сім’я обожнює цю страву за легкість, ситність, швидкість приготування і неймовірно приємний аромат, а також смак. Спробувавши її одного разу, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні готувати цей кулінарний шедевр все частіше і частіше, особливо з урахуванням того, що всі потрібні продукти можна знайти на полицях супермаркетів цілий рік!

  • Кабачок 3 штуки (середні)
  • Фарш м’ясний «Асорті» (з яловичини і свинини) 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
  • Петрушка 1 пучок (середній)
  • Масло рослинне 2 столові ложки
  • Яйце куряче 4 штуки
  • Сметана (12% жирності) 400 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Мясна запіканка з кабачками
Все ще не вірите, що з такої невеликої кількості продуктів можна приготувати смачну страву? Тоді приступимо, і ви побачите як це просто! Отже, спершу за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки ріпчасту цибулю і промиваємо її разом з кабачками, а також петрушкою під цівками холодної проточної води. Потім сушимо все паперовими кухонними рушниками, по черзі відправляємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку. Кабачки шинкуємо кільцями товщиною в 6-7 міліметрів, викладаємо в глибоку миску, злегка просолену, перемішуємо і залишаємо в такому вигляді до використання.
Мясна запіканка з кабачками
Ріпчасту цибулю подрібнюємо кубиками до 1 сантиметра.
Мясна запіканка з кабачками
Зелень, просто дрібно рубаємо.
Мясна запіканка з кабачками
Далі ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї пару столових ложок рослинного масла. Через кілька хвилин викладаємо в розігрітий жир нарізану цибулю і обсмажуємо її 3-4 хвилини до м’якості, а також легкого нальоту золотистої скоринки, інтенсивно помішуючи. Після цього додаємо до підрум’янившогося овочу фарш «Асорті» зі свинини і яловичини.
Тушкуємо його в виділившому соку, поки не придбає сірий відтінок, постійно розбиваючи кухонною лопаткою, щоб не пішов грудками.
Приблизно через 10 хвилин вся волога випарується, приправляємо м’ясо за смаком сіллю, чорним меленим перцем і злегка обсмажуємо ще протягом 10-12 хвилин до практично повної готовності. Потім вимикаємо плиту, за допомогою кухонного рушники переміщаємо сковороду на обробну дошку, додаємо в ароматний фарш рубану петрушку і перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції. Ставимо на стільницю інші потрібні продукти і приступаємо до наступного кроку.
Мясна запіканка з кабачками
Включаємо духовку на 180 градусів Цельсія і застиляємо глибоку жаростійку посуду листом пекарського паперу, так щоб його краї злегка заходили за бортики посуду для запікання. Після цього вливаємо в глибоку миску потрібну кількість нежирної сметани, додаємо до неї курячі яйця, за смаком сіль, чорний мелений перець і збиваємо ці продукти віночком до однорідної консистенції – заливка готова.
Мясна запіканка з кабачками
Тепер викладаємо на дно застеленої форми частину кабачкових кілець, так щоб між стиками не було щілин. Відразу на них розподіляємо рівним шаром начинку із м’ясного фаршу.
Мясна запіканка з кабачками
Потім прикриваємо його кабачками, які тепер краще розкладати художньо, тобто у вигляді рельєфного візерунка.
Мясна запіканка з кабачками
Потім поливаємо практично сформоване, поки ще сире блюдо приготовленою заправкою з яєць і сметани.
Мясна запіканка з кабачками
Відправляємо запіканку в розігріту духовку на верхній стелаж і витримуємо її там, не турбуючи, 45-50 хвилин або поки не покриється рівномірною золотистою скоринкою. За цей час практично весь овочевий сік випарується, сметано-яєчна суміш ущільниться і придбає чарівний рум’янець.
Мясна запіканка з кабачками
Як тільки блюдо буде готово, надягаємо на руки кухонні прихватки, переставляємо форму на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, прикриваємо його ще одним листом пекарського паперу, так щоб залишилася щілина, і даємо запіканці злегка охолонути протягом 15-20 хвилин. Після цього за допомогою кухонної лопатки або гострого ножа ділимо її на порції, розподіляємо їх по тарілках і вперед дегустувати!
Мясна запіканка з кабачками
М’ясна запіканка з кабачками після приготування злегка остуджується. Потім це чудо ділять на порції, розкладають їх по тарілках, за бажанням прикрашають гілочкам свіжої зелені, наприклад кропу, петрушки або кінзи і сервірують в якості другого основного блюда до обіду або вечері.
У вигляді доповнення до такої ароматної страви можна запропонувати салат зі свіжих овочів, сметану, вершки, кетчуп або майонез. Насолоджуйтесь!
– Якщо блюдо під час запікання почало підгорати зверху, опустіть його на середній стелаж або прикрийте листом пекарського паперу або вимкніть верхні тени і готуйте, тільки за допомогою нижніх;
– Набір спецій не є принциповим, використовуйте будь-які, якими приправляють страви з м’яса або овочів. Також за бажанням в начинку можна додати трохи видавленого через прес часнику і шматочки солодкого салатного перцю, вони доповнять присмак і аромат;
– Кабачки дуже соковиті? Тоді їх варто віджати від зайвої рідини до початку формування запіканки, інакше в духовці вони пустять багато соку, а від цього блюдо може вийти вельми водянистим. Якщо все ж ви забули це зробити і бачите, що страва не пропікається через величезну кількість рідини, просто збільште температуру духовки до 200 градусів Цельсія, щоб волога швидше випарувалася, в цьому випадку, готуйте запіканку тільки на середньому стелажі щоб уникнути пригорання скоринки ;
– Альтернатива рослинному маслу – вершкове;
– Іноді деякі господині додають в яєчно-сметанну суміш пару столових ложок пшеничного борошна, від цього запіканка виходить більш щільною, навіть злегка сухуватою.
Мясна запіканка з кабачками
Приємного апетиту!

М’ясна запіканка з кабачками обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика