
Ця буханка-рулет цілком може стати прикрасою вашого святкового столу 😉
В оригіналі це блюдо називається Meatloaf. Семантика дуже проста – готується вона в прямокутній формі типу “цеглинки” і своїм зовнішнім виглядом нагадує буханець хліба. До слова, начинка може не тільки грибна, але і овочева або, для любителів, фруктова. Метушні з блюдом небагато, виходить воно смачним і соковитим.
Інгредієнти для м’ясної буханки з грибами на 6 порцій:
- 800-900 г м’ясного фаршу (яловичина, баранина, свинина або змішаний)
- 1 середня цибулина
- 1 червоний солодкий перець
- 3 скибочки білого тостового хліба
- 1 ст.л. темного соєвого соусу
- 200 г печериць
- 2 ст.л. кетчупу
- 2-3 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
Приготування м’ясної буханки з грибами:
Дрібно рубаємо цибулю і солодкий перець. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо перець і смажимо ще 5 хвилин.
Викладаємо овочі до фаршу, туди ж додаємо замочений у молоці хліб без кірки. Додаємо за смаком сіль і перець, добре вимішуємо.
Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі на середньому вогні до м’якості, 2-3 хвилини. Кладемо в сковороду дрібно нарізаний часник і смажимо ще півхвилини.
У форму кладемо половину фаршу, робимо невелике поглиблення. Кладемо гриби.
Зверху накриваємо другою половиною фаршу. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів і печемо 45-55 хвилин. Якщо верх почне пригорати, накриваємо його фольгою.
Готовій страві даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply