М’ясний буханець із грибами

» » М’ясний буханець із грибами
М’ясний буханець із грибами

Ця буханка-рулет цілком може стати прикрасою вашого святкового столу 😉

В оригіналі це блюдо називається Meatloaf. Семантика дуже проста – готується вона в прямокутній формі типу “цеглинки” і своїм зовнішнім виглядом нагадує буханець хліба. До слова, начинка може не тільки грибна, але і овочева або, для любителів, фруктова. Метушні з блюдом небагато, виходить воно смачним і соковитим.

Інгредієнти для м’ясної буханки з грибами на 6 порцій:

  • 800-900 г м’ясного фаршу (яловичина, баранина, свинина або змішаний)
  • 1 середня цибулина
  • 1 червоний солодкий перець
  • 3 скибочки білого тостового хліба
  • 1 ст.л. темного соєвого соусу
  • 200 г печериць
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 2-3 зубчики часнику
  • сіль і перець за смаком

Мясний буханець із грибами

Приготування м’ясної буханки з грибами:

Дрібно рубаємо цибулю і солодкий перець. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини. Додаємо перець і смажимо ще 5 хвилин.

Мясний буханець із грибами

Викладаємо овочі до фаршу, туди ж додаємо замочений у молоці хліб без кірки. Додаємо за смаком сіль і перець, добре вимішуємо.

Мясний буханець із грибами

Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо на рослинному маслі на середньому вогні до м’якості, 2-3 хвилини. Кладемо в сковороду дрібно нарізаний часник і смажимо ще півхвилини.

Мясний буханець із грибами

У форму кладемо половину фаршу, робимо невелике поглиблення. Кладемо гриби.

Мясний буханець із грибами

Зверху накриваємо другою половиною фаршу. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів і печемо 45-55 хвилин. Якщо верх почне пригорати, накриваємо його фольгою.

Готовій страві даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім нарізаємо і подаємо.

Мясний буханець із грибами

Смачного!

М’ясний буханець із грибами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика