
М’ясо по-французьки з помідорами – ніжне соковите блюдо, яке так і тане в роті! Зазвичай, коли вимовляють назву цього рецепта вголос, всі відразу ж думають, що до його складу входить запечена картопля. Хоча насправді в даному випадку все з точністю до навпаки! Якраз до гарніру можна запропонувати варений рис, картопляне пюре, салати зі свіжих овочів і багато іншого, що урізноманітнює незабутній аромат і смак цього м’яса. Одним словом, пригощайтесь і приємного все апетиту!
- М’якоть свинини свіжа 400 грам
- Помідор великого розміру 1-2 штуки
- Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
- Сир твердий 200 грам
- Майонез 150 грам
- Масло рослинне для змазування дека
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Ретельно промиваємо свинину під проточною водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа нарізаємо компонент тонкими шматочками поперек волокон.
Тепер кожен пласт свинини викладаємо в харчовий поліетиленовий пакет (щоб м’ясний сік не розлітався на всі боки) і, скориставшись кухонним молотком, відбиваємо компонент з двох сторін. Підготовлені шматочки переміщаємо в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
Ретельно промиваємо помідори під проточною водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа відрізаємо місце, до якого кріпився хвостик. Тепер нарізаємо овочі тонкими кружечками і переміщаємо у вільну тарілку.

За допомогою великої терки подрібнюємо твердий сир прямо на обробній дошці. Потім пересипаємо стружку в чисту тарілку і обмотуємо харчовою плівкою, щоб компоненти не обвітрилася, поки ми будемо готувати залишившіся продукти.

Скориставшись ножем, очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою, щоб її сік не потрапив в очі, коли ми будемо його обробляти. Тепер викладаємо компонент на обробну дошку і подрібнюємо квадратиками. Дрібно посічену цибулину пересипаємо у вільну тарілку.

Стінки і дно дека змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, скориставшись кухонним пензликом. Потім першим шаром викладаємо шматочки свинини. За смаком посипаємо їх сіллю і чорним меленим перцем. Після цього посипаємо м’ясо подрібненою цибулею, а зверху викладаємо кружечки помідорів. Наприкінці покриваємо блюдо тертим твердим сиром і змащуємо майонезом так, щоб не було відкритих місць.

Включаємо духовку і розігріваємо її до температури 200 ° С. Відразу ж після цього ставимо деко на середній рівень і запікаємо страву протягом 30 хвилин. Як тільки м’ясо по-французьки покриється золотистою скоринкою, перевіряємо його на ступінь готовності. Для цього протикаємо блюдо де-небудь посередині вістрям ножа і дивимося, якого кольору буде витікати з нього сік. Якщо він буде прозорого кольору, тоді можна вимикати духову шафу. Якщо ж червонуватого або рожевого, тоді варто продовжити час запікання ще на 7-10 хвилин.

Наприкінці вимикаємо духовку, а деко дістаємо за допомогою кухонних прихваток і відставляємо в сторону. Нехай м’ясо трохи охолоне.

Перед подачею нарізаємо м’ясо по-французьки порційними шматочками і викладаємо на плоску тарілку за допомогою дерев’яної лопатки. Подаємо блюдо до обіднього столу разом з овочевими салатами і скибочками хліба.
– Для приготування м’яса по-французьки замість свинини можна використовувати філе індички або м’якоть телятини;
– Перед подачею до обіднього столу страву можна прикрасити. Для цього насамперед на тарілку викласти салатні листя, потім м’ясо, а в кінці посипати все дрібно рубаною зеленню петрушки;
– Замість ріпчастої цибулі можна використовувати білу або Кримську. Тоді м’ясо по-французьки вийде трішки солодшим і не буде гірчити. Що стосується твердого сиру, то можна використовувати такі сорти, як Російський, Адигейський, Костромський і навіть Едам. Всі вони по-своєму смачні і додадуть м’ясу цікавий аромат і присмак.

Смачного!
Leave a Reply